NAJBIZARNIJE ISKLJUČENJE U ISTORIJI FUDBALA: Sudija pokazao crveni karton gluvonemom igraču i POGURAO REAL MADRID

Autor:

Sport

24.05.2024

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se odigralo na našim prostorima.

NAJBIZARNIJE ISKLJUČENJE U ISTORIJI FUDBALA: Sudija pokazao crveni karton gluvonemom igraču i POGURAO REAL MADRID

Foto: www.profimedia.rs

Sudijske nepravde sastavni su deo fudbala, bilo ih je i biće ih. Međutim, jedna utakmica ostaće upamćena kao najočiglednija krađa svih vremena. Bilo je to pre ravno 40 godina, toliko je iznerviralo ljubitelje "najvažnije sporedne stvari na svetu" da su tu utakmicu morali da proglase za "najveću krađu svih vremena". 

Prva utakmica između Rijeke i Reala, odigrana 24. oktobra 1984. godine, bila je prava fudbalska bajka za klub sa Kantride. Adriano Fegić je svojim preciznim udarcem doveo "bijele" u prednost u 30. minutu, dok je Danko Matrljan deset minuta kasnije povećao vođstvo na 2:0. U 58. minutu, Fegić je još jednom bio precizan, nateravši čuvenog golmana Migela Anhela da treći put kapitulira. Ova utakmica je ostala upamćena kao jedan od najvećih trijumfa Rijeke.


Real Madrid je na revanšu imao težak zadatak, pošto im je bila potrebna pobeda od 2:0, ali nakon spektakularnog trijumfa Rijeke u prvoj utakmici, malo ko je verovao da će to biti lako ostvarivo. Međutim, sudija Belgijanac Rodžer Šeters je postao ključni igrač utakmice. U 34. minutu je dosudio drugi žuti karton Milenkoviću, odnosno dao mu je crveni karton ostavljajući Rijeku sa desetoricom igrača. U 67. minutu je dosudio sporan penal za Real, a u 74. minutu je isključio Damira Desnicu zbog prigovora, iako je Desnica bio gluvonem. Ova utakmica će ostati upamćena po kontroverzama i odlukama sudije.

Damir Desnica se prisetio utakmice, ističući da je sudija UEFA doživotno suspendovala, ali ostaje žal što ih je Real izbacio, iako smatra da je Rijeka bila bolja. Iako su prošle četiri decenije od te utakmice, sećanje na nju ne bledi, jer je ostala upamćena kao jedna od najvećih fudbalskih krađa svih vremena. Ova utakmica je i dalje tema o kojoj se raspravlja, kako među ljubiteljima fudbala tako i u medijima širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading