TONI KROS U STILU ZINEDINA ZIDANA: Nemac na sličan način završava karijeru kao legendarni Francuz!

Autor:

Sport

23.05.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žele da ga pamte kao vrhunskog fudbalera.

TONI KROS U STILU ZINEDINA ZIDANA: Nemac na sličan način završava karijeru kao legendarni Francuz!

Foto: www.profimedia.rs

Toni Kros, živa legenda fudbalske igre, rešio je da okonča karijeru na kraju sezone. On će svoje trofejno fudbalsko putovanje i veliku zaistavštinu ostavili nakon 34 trofeja, pošto okonča nastup za reprezentaciju Nemačke na Evropskom prvenstvu koje se odigrava u njegovoj zemlji.

Foto: www.profimedia.rs

Toni Kros

Ono što je zanimljivo jeste da Nemac završava karijeru u istom stilu kao i legendarni Zinedin Zidan. Naime, Francuz je zbogom fudbalu rekao takođe u 34. godini života kada je još uvek pružao maestralne partije i pokazivao kakav je mađioničar na terenu. Zidan se od dresa Reala oprostio protiv Viljareala 7. maja 2006. godine pred 80.000 gledalaca na Santijago Bernabeu i tada je plakao čitav Madrid. 

Foto: www.profimedia.rs

Poslednji El Klasiko Zidana

Nakon toga usledilo je Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, gde je Zidan predvodio Francusku kao kapiten do finala gde je na neslavan način okončao svoju karijeru. Dakle, Kros će u Nemačkoj završiti svoje fudbalsko putovanje, baš kao i Zidan 2006. samo što će Toni igrati Evropsko prvenstvo, ali način na koji je to odlučio da uradi je isti kao i Zidanov. Sve u svemu, Kros će poslednji meč za Kraljeve odigrati protiv Betisa u subotu od 21.00 čas i sigurno će biti emotivno na legendarnom stadionu Reala.

Tokom svoje karijere u Realu, Kros je odigrao 463 utakmice i postigao 28 golova, te osvojio 21 trofej sa madridskim klubom. Predsednik Reala, Florentino Peres, istakao je da je Kros jedan od najvećih igrača u istoriji Reala, te da će Madrid uvek biti njegov dom. Sa  reprezentacijom Nemačke osvojio titulu svetskog šampiona 2014. godine, a za nacionalni tim odigrao je 108 mečeva i postigao 17 golova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading