KRAJ JEDNE ERE: Iskusni vezista Reala završava karijeru nakon Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

21.05.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemac ipak ide u penziju!

KRAJ JEDNE ERE: Iskusni vezista Reala završava karijeru nakon Evropskog prvenstva!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaler Reala i nemački reprezentativac Toni Kros najavio je kraj svoje igračke karijere nakon završetka Evropskog prvenstva. Kros je stigao u Real 2014. godine iz Bajerna, a na društvenim mrežama se oglasio povodom ove odluke. Na svom Instagram nalogu, Kros je istakao značaj datuma 17. jula 2014. godine, dana kada je promovisan u Realu, kao prekretnice u svom životu kao fudbalera i kao čoveka.

Foto: www.profimedia.rs

 

Nakon deset godina provedenih u klubu, Kros je najavio kraj ovog poglavlja, ističući da će završiti karijeru nakon EP u Nemačkoj, te da je Real njegov poslednji klub. Tokom svoje karijere u Realu, Kros je odigrao 463 utakmice i postigao 28 golova, te osvojio 21 trofej sa madridskim klubom. Predsednik Reala, Florentino Peres, istakao je da je Kros jedan od najvećih igrača u istoriji Reala, te da će Madrid uvek biti njegov dom.

Kros je sa reprezentacijom Nemačke osvojio titulu svetskog šampiona 2014. godine, a za nacionalni tim odigrao je 108 mečeva i postigao 17 golova. Sa nadolazećim Evropskim prvenstvom, Nemačka će se takmičiti u grupi A sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom. Ovo će za Tonija biti Evropsko prvenstvo sa posebnim motivom, pošto odlazi u penziju, pa će sasvim izvesno da ti sve od sebe da dođe do trofeja.

Ova odluka rastžuće mnoge navijače, ali i fudbalske fanatike. Toni Kros je obeležio jednu eru u Real Madridu, ali i fudbalu uopšte. Njegova fudbalska inteligencija je na zavidnom nivou i siguro je posle svega došlo do prezasićenja. Čuveni vezni red Kraljeva Kros, Kazemiro, Modrić ostaće upamćen kao jedan od najboljih u istoriji. Finale Lige šampiona biće posebno, pošto će se tada od svojih klubova oprostiti Kros i Rojs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading