NOVI SAD I KRAGUJEVAC PROTIV ZVEZDE, OSTALI UZ NJU! Crveno-beli kroje EVROPSKU SUDBINU srpskog fudbala

Autor:

Sport

20.05.2024

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije svejedno ko će sutra osvojiti Kup Srbije.

NOVI SAD I KRAGUJEVAC PROTIV ZVEZDE, OSTALI UZ NJU! Crveno-beli kroje EVROPSKU SUDBINU srpskog fudbala

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odmeriće sutra snage u finalu Kupa Srbije (20.15, Arena sport premijum 1). Izabranici Vladana Milojevića imaće cilj da ponovo ispišu istoriju srpskog fubala jer bi im to bila rekordna četvrta dupla kruna u nizu, a 14. dupla kruna ukupno. "Lale" bi osvojile pehar u najmasovnijem domaćem takmičenju posle četiri godine, a treći ukupno (slavili su i u sezoni 2013/14). Međutim, beogradski i novosadski crveno-beli krojiće sutra u Loznici i sudbinu celog srpskog fudbala kada je u pitanju izlazak na međunarodnu scenu na jesen.

Republika

Foto: Starsport

Trasiraju sebi i drugima evropski put: Fudbaleri Vojvodine

Zvezdi je bez obzira na ishod finala Kupa Srbije zagarantovano mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona i to od plej-ofa, pa je samo dve utakmice dele do elitnog UEFA takmičenja i to u novom formatu koji će se igrati ligaški, a ne po grupama kako smo navikli. Međutim, Voši, ali i ostalim klubovima uopšte nije svejedno šta će se sutra desiti u Loznici.

Naime, ukoliko Crvena zvezda osvo pehar u Kupu Srbije plasman u evropske kvalifikacije ići će ovim redom. Partizan će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona i to od drugog kola, dok će TSC u kvalifikacije za Ligu Evrope i to od plej-ofa, pa u slučaju pobede u dvomeču ide u ligaški deo drugog po rangu UEFA klupskog takmičenja, dok će u slučaju neuspeha u ligaški deo Lige konferencija. U tom slučaju će kragujevački Radnički 1923 u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a Vojvodina u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Međutim, "lale" ako izgube od Zvezde mogu da ostanu skroz bez Evrope. Naime, Vojvodina u poslednjem kolu dočekuje Mladost i ako slučajno izgubi a Čukarički iznenadi Zvezdu na Marakani na proslavi titule "brđani" će u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Republika

Foto: Starsport

Navijaće za Zvezdu: Fudbaleri Radničkog 1923

Međutim, ako Vojvodina osvoji Kup Srbije puno toga se menja. Na Zvezdu i Partizan ništa ne utiče, ali će zato ostale ekipe navijati protiv Novosađana. U tom slučaju će "lale" u plej-of za Ligu Evrope i imaju zagarantovano mesto u ligaškom delu Lige konferencija. Zato će ostale ekipe morati da padnu u hijerarhiji. Tako će TSC u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a Radnički 1923 u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

 

AKO ZVEZDA OSVOJI KUP

- Crvena zvezda - Liga šampiona, plej-of (ima zagarantovan ligaški deo Lige Evrope)
- Partizan - Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija
- TSC - Liga Evrope, plej-of (ima zagarantovan ligaški deo Lige konferencija)
- Radnički 1923 - Liga Evrope, 2. kolo kvalifikacija
- Vojvodina, Liga konferencija, 2. kolo kvalifikacija (ako ne kiksne u 37. kolu Superlige i ne ostane bez Evrope)


AKO VOJVODINA OSVOJI KUP

- Crvena zvezda - Liga šampiona, plej-of (ima zagarantovan ligaški deo Lige Evrope)
- Partizan - Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija
- Vojvodina - Liga Evrope, plej-of (ima zagarantovan ligaški deo Lige konferencija)
- TSC - Liga Evrope, 2. kolo kvalifikacija
- Radnički 1923 - Liga konferencija, 2. kolo kvalifikacija

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading