VELIKA BURA SE PODIGLA NAKON PONIŠTENOG GOLA BAJERNA PROTIV REALA: Marčinjak u centru pažnje zbog raznih kontroverzi!

Autor:

Sport

09.05.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljski sudija na udaru kritika.

VELIKA BURA SE PODIGLA NAKON PONIŠTENOG GOLA BAJERNA PROTIV REALA: Marčinjak u centru pažnje zbog raznih kontroverzi!

Foto: www.profimedia.rs

Nakon uzbudljivog revanš meča polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Bajern Minhena, fudbalska javnost je uzburkana zbog niza kontroverznih odluka i burnih reakcija koje su usledile. Jedan od najspornijih trenutaka meča bio je poništen gol Matijasu De Lihtu, zbog podignute ofsajd zastavice pomoćnog sudije Tomaša Listkijeviča. Ova odluka izazvala je negodovanje u taboru Bavaraca, koji su nakon meča izrazili snažno nezadovoljstvo suđenjem.

Trener Bajerna, Tomas Tuhel istakao je da se osećaju katastrofalno zbog poništenog gola.

- Bili smo jako blizu cilja, ali smo imali neuobičajenu grešku našeg najboljeg igrača za izjednačenje (Nojer), a onda smo iz sporne situacije primili gol, pa je katastrofalnom greškom poništen naš drugi gol. Zbog toga se osećamo kao da smo izdani, ali moramo da čestitamo rivalu na pobedi. Sudija nam se izvinio posle utakmice, međutim, to nam ništa ne pomaže. U ovako važnoj utakmici doneti takvu odluku je jako loše i protiv pravila. Teško nam je da progutamo, ali tako je kako je - naveo je Nemac.

I sam akter događaja, Matijas De Liht je rekao da mu je sudija priznao grešku.

Ovo je sramota. Pomoćni sudija mi se izvinio posle utakmice i rekao da je pogrešio, ali nemam ništa od toga. Nisam osoba koja će da krivi sudiju za poraz, ali pravila su pravila, a po pravilu je akcija trebalo da bude nastavljena. Napravljena je velika greška i to je sramota - jasan je defanzivac Bavaraca.

 

 

Sa druge strane trener Reala, Karlo Anćeloti poručio je da imaju i oni razloga da se bune i objasnio ofsajd situaciju.

- Bajern se žalio na suđenje? Ok. Onda ćemo mi da se žalimo na poništen gol Naću posle duela sa Kimihom. Kimih je simulirao - rekao je Italijan i nastavio:

- Ofsajd situacija je jednostavna za objašnjenje. Možda nije bio ofsajd, ali sudija je svirao pre gola i mi smo prestali da igramo. To je sve - objasnio je Ančeloti.

Poljski arbitar SImon Marčinjak je već ranije ove sezone donosio kontroverzne odluke i to na meču grupne faze Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Njukasla, kada je dosudio penal za Parižane. 

UEFA se nije zvanično oglasila povodom ovih događaja, ali je poznato da su ranije kontroverze dovele do povlačenja video sudije sa utakmica. Takođe, Marciniak je bio u centru pažnje i zbog govora na događaju koji je organizovao ekstremno desničarski političar, što je dovelo do njegovih izvinjenja i obećanja da će povratiti poverenje kroz svoje buduće postupke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading