OVO DO SADA NIJE VIĐENO: Sprema se velika revolucija u fudbalu koja će sve iznenaditi!

Autor:

Sport

07.05.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija sa novom tehnologijom.

OVO DO SADA NIJE VIĐENO: Sprema se velika revolucija u fudbalu koja će sve iznenaditi!

Foto: www.profimedia.rs

U nedelju popodne, fudbaleri Kristal Palasa ostvarili su značajnu pobedu nad Mančester junajtedom rezultatom 4:0 na svom terenu, obarajući tako nekoliko rekorda i obeležavajući ovu utakmicu kao jednu od najupečatljivijih u poslednje vreme. Osim ubedljivog rezultata, utakmicu je obeležila i inovativna situacija koja do sada nije viđena na fudbalskom terenu.

Glavni sudija, Džered Gilet, iznenadio je sve prisutne svojim neobičnim "dodatkom" - malom kamerom na uhu koja je imala za cilj da utvrdi da li tehnologija može da poboljša ponašanje učesnika igre i poštovanje sudija. Ova inovacija je deo eksperimentalnog programa Premijer lige koji ima za cilj da pruži dalji uvid i obrazovanje o zahtevima suđenja u ligi.

Kamera, koja je deo standardnog sudijskog komunikacionog sistema, omogućavaće navijačima kasnije da vide snimke i time steknu bolji uvid u tok meča. Ostaje da se vidi da li će ovaj revolucionarni pristup suđenju zaživeti u budućnosti, ali je svakako privukao pažnju fudbalske javnosti.

Nakon ovakvog iznenađujućeg rezultata, reakcije navijača i stručnjaka nisu izostale. Mnogi su istakli da je ovo bila utakmica za pamćenje, dok su drugi pohvalili inovativni pristup suđenju koji je doneo novu dinamiku i interesovanje za samu utakmicu. S druge strane, navijači Mančester junajteda su izrazili razočarenje, ali su istakli da će tim imati priliku da se iskupi u narednim mečevima.

Ostaje da se vidi kako će se ova situacija odraziti na buduće mečeve i da li će tehnološki napredak i dalje uticati na samu suštinsku dinamiku fudbalskih utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading