ODLAZAK DULJAJA SA SOBOM POVLAČI POSLEDICE! UKRAJINCI TRAŽILI PARTIZANU: Vratite nam igrača!

Autor:

Sport

02.05.2024

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se saga u Humskoj...

ODLAZAK DULJAJA SA SOBOM POVLAČI POSLEDICE! UKRAJINCI TRAŽILI PARTIZANU: Vratite nam igrača!

Foto: Starsport

Prema informacijama sa Instagram stranice "Pbg.news", fudbalski klub Šahtjor iz Donjecka zvanično je zatražio povratak ekvadorskog veziste Denila Kastilja (20) nakon završetka sezone. Kastiljo je stigao u Partizan na šestomesečnu pozajmicu iz Ukrajine sa opcijom produženja boravka za još šest meseci, ali je sada jasno da će se raniji dogovor između ova dva kluba promeniti.

On je podrazumevao mogućnost produženja Kastiljevog boravka u Humskoj, a sada je doveden u pitanje. Klubovi nisu uspeli da se dogovore oko otkupne klauzule, a Šahtjor je insistirao da nema obeštećenja u dogovoru. Takođe, postojala je opcija da će deo novca od eventualne prodaje Kastilja biti uplaćen i Partizanu. Međutim, smena trenera Igora Duljaja mogla bi dovesti do propasti ovog dogovora.

Republika

Foto: Starsport

Kastiljo i Severina

Igor Duljaj je bio ključna figura u pregovorima sa Šahtjorom zbog svog prijateljstva sa sportskim direktorom Darijom Srnom.

Ranije je o Ekvadorcu pričao doskorašnji trener crno-belih.

- Najbolja vam je reakcija kada jedan klub kao što je Šahtjor pošalje igrača koji je u tom trenutku mogao da ode u američku MLS ligu kao što je Kastiljo, za ogroman novac. Rekoše: “Ne može, poslaćemo ga u Igorove ruke u Partizan”. I to bez obeštećenja. Sad, koja je to bila priča? Naravno, odmah sam znao šta će da bude, govorili su da razvijamo tuđe igrače, iako je bila ideja da ostane još godinu dana posle kraja ove sezone i da Partizan ima procenat od prodaje kada se bude prodavao iz Šahtjora, jer sam znao gde će, a ovo slobodno zapišite, završiti Kastiljo. I za koji transfer. Evo, kažem vam, otići će za preko 50.000.000 evra iz Šahtjora. I imate igrača za koga ne plaćate obeštećenje, a kada bih vam rekao da je primao manju platu nego igrači iz omladinske škole koji potpisuju za Partizan. Toliko je zarađivao u Šahtjoru, jer je znao gde dolazi, jer je Šahtjor kao izlog za najjače evropske klubove. Kad kažem izlog, da ljudi dolaze da gledaju klub zbog kvalitetnih igrača koji mogu da se prodaju, ispričao je Igor Duljaj za ‘Alo’.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading