BIZARNO! REAL MENJA ZAKON U MADRIDU DA BI DOVEO MBAPEA?! Perez radi SVE da dođe do Francuza!

Autor:

Sport

25.04.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li se više završiti ova saga...

BIZARNO! REAL MENJA ZAKON U MADRIDU DA BI DOVEO MBAPEA?! Perez radi SVE da dođe do Francuza!

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape

Mbapeov zakon: Poreska olakšica za strance u Madridu

Transfer Kilijana Mbapea u Real Madrid je postao glavna tema u fudbalskom svetu, ali i van terena. Kako prenosi "Football Espana", vodeći ljudi u Madridu razmatraju uvođenje novog "Mbapeovog zakona" koji bi omogućio poresku olakšicu stranim investitorima u prestonici.

Real Madrid: Državna stvar?

Dolazak jednog od najboljih fudbalera sveta u Kraljevski klub posmatra se kao državna stvar, što je rezultiralo pripremom terena za astronomsku platu koju će Mbape dobiti na stadionu "Santijago Bernabeu". Očekuje se da novi zakon bude uveden bez problema, s obzirom na uticajne prijatelje Florentina Pereza među gradskim vlastima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Florentino Perez

Poreska olakšica za strane investitore


Planirani "Mbapeov zakon" osmišljen je tako da svaki stranac koji investira u Madrid ima poresku olakšicu od 20 odsto. Ovo bi omogućilo igračima poput Mbapea da uštede deo svojih primanja, čime bi grad takođe profitirao.

Primer iz prošlosti

Real Madrid je već ranije uspeo da postigne sličan dogovor, omogućivši strancima fiksni porez od 24 odsto. To je bio slučaj i kada je u klub stigao Dejvid Bekam 2005. godine. 

U slučaju dolaska u Real Madrid, Mbape bi postao jedan od 30.000 stanovnika španske prestonice sa zaradom daleko većom od prosečne. Novi zakon omogućio bi mu da plaća isti porez kao i stanovnik Madrida sa znatno manjom platom, stvarajući ravnotežu između finansijske dobiti grada i igrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading