SRBIJA ĆE IMATI ČIME DA SE PONOSI: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić polaže kamen temeljac za novi velelepni sportski objekat - izgradnja Nacionalnog stadiona počinje 1. maja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.04.2024

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da grad Beograd i država Srbija dobiju najmoderniji fudbalski stadion.

SRBIJA ĆE IMATI ČIME DA SE PONOSI: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić polaže kamen temeljac za novi velelepni sportski objekat - izgradnja Nacionalnog stadiona počinje 1. maja!

Foto: ministarstvo finansija

Ministar finansija Siniša Mali otkrio je da će izgradnja Nacionalnog stadiona Srbija početi 1. maja, uz postavljanje kamena temeljca od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ova važna investicija deo je šireg programa "Skok u budućnost - Srbija 2027", koji predviđa ulaganje od 18 milijardi evra širom države.

Ministar Mali istakao je da izgradnja stadiona ima za cilj privlačenje novih investitora. Kao primer uspešnog modela, naveo je primer Leskovca gde je izgrađen stadion, a zatim su oko njega počele da niču fabrike. Ova inicijativa predstavlja podsticaj za dalji ekonomski razvoj i rast investicija.

Program "Skok u budućnost - Srbija 2027" predstavlja ambiciozan plan ulaganja od 18 milijardi evra u različite projekte širom zemlje. Ministar finansija naglasio je da će ova investicija obuhvatiti izgradnju putne infrastrukture, zdravstvenih ustanova, kao i razvoj bio4 kampusa. Ovim projektima planira se postavljanje Srbije kao značajnog igrača na međunarodnoj sceni do 2027. godine.

Foto: Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posltaviće kamen temeljac buduće Nacionalnog stadiona

 

Najava izgradnje Nacionalnog stadiona Srbija predstavlja važan korak ka daljem razvoju zemlje i privlačenju novih investitora. U okviru programa "Skok u budućnost - Srbija 2027", planirano je ulaganje od 18 milijardi evra u različite sektore, što će imati značajan uticaj na ekonomiju i infrastrukturu. Očekuje se da će ovi projekti doprineti modernizaciji zemlje i pozicioniranju Srbije na međunarodnoj sceni.

Izgradnjom novog sportskog objekta grad Beograd i država Srbija imaće priliku da organizuju najveće sportske priredbe, a ostaje nada da će se na novom nacionalnom stadionu uskoro odigrati i neko od velikih finala evropskih klupskih takmičenja, a Srbija će zasigurno postati i kandidat, barem za suorganizaciju nekog i o reprezentativnih takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading