PARTIZAN IDE IZ DERBIJA U DERBI! Duljaj o BLAMAŽI protiv TSC-a i na koga NE RAČUNA u duelu sa crveno-belima!

Autor:

Sport

01.12.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parni valjak" u seriji od tri meča zaredom pred svojim navijačima.

PARTIZAN IDE IZ DERBIJA U DERBI! Duljaj o BLAMAŽI protiv TSC-a i na koga NE RAČUNA u duelu sa crveno-belima!

Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan

Posle tesne pobede nad Čukaričkim (2:1) usledilo je bolno prizemljenje i ubedljiv poraz od TSC pred grobarima (0:4), koji je mogao da bude izražen i ubedljivijim rezultatom u korist Topolčana.

Sada je pred izabranicima Igora Duljaja treći uzastopni duel u Humskoj i opet derbi, ovog puta protiv Vojvodine, a očekivanja uoči meča sa Novosađanima izneo je šef struke lidera Superlige Srbije:

- Za nas je svaka utakmica derbi, tako i ova utakmica sa Vojvodinom, biće teško, oni su odigrali dve teške utakmice protiv Crvene zvezde i TSC, trener Popović tek sada mu rad dolazi do izražaja, igraju odlično, imaju dosta iskusnih igrača u timu, odlična ekipa i po tradiciji oni su uvek nezgodan protivnik po nas. U prošlosti su nam mnogo puta uzeli bodove, ali, igramo na našem stadionu, na našem terenu i najveći je motiv da se dobrom igrom odužimo svima koji su došli na prošlu utakmicu da podrže našu ekipu. To je meni najveći motiv, a verujem i igračima, da dođe ponovo 8.000 ili 10.000 duša koji dolaze čistog srca da podrži svoj tim - rekao je Duljaj.

Foto: Starsport

 

Loše rezultate sa starta prvenstva, Vojvodina je nadoknadila u nastavku sezone, na čemu apostrofira šef struke crno-belih:

- U odnosu na prošlu utakmicu po jednom izuzetno teškom terenu, ovde očekujem otvorenu igru sa naše i njihove strane, to je tim koji želi da igra fudbal, imaju sjajne pojedince, trenera koji ima internacionalno iskustvo, radio je dug niz godina u inostranstvu, kao što sam već rekao, sada njegov rad dolazi do izražaja, mi se uvek fokusiramo samo na sledeću utakmicu i fokusiramo se na našu ekipu, ono što me raduje je povratak Saldanje koji je odradio kaznu i nadam se da će Aranđel Stojković biti spreman za utakmicu, imamo još neke probleme. Nikolić je igrao bolestan protiv TSC i dalje ima visoku temperaturu i to je jedini od igrača koji neće biti spreman sutra i Severina se još nije oporavio.

Partizan je ponižen od Topolčana, ali u Humskoj naglašavaju da su pouke izvučene.

- Jednostavno, kada su dobri rezultati onda pričamo o lošim stvarima, kada se izgubi ova utakmica, zasluženo smo izgubili sa 4:0, bez obzira na to što smo primili tri gola iz prekida, zaboravljena je ta utakmica, igrači su svesni da se mnogo očekuje od nas. Ono što je važno, koji su to uslovi  da bi neko bio uspešan i da bi jurio titulu, koji je to način. Ono što uvek tražim od igrača jeste da se pošteno borimo, da igramo koliko možemo, da damo maksimumu i uvek kad se posle utakmice pogledamo u ogledalo, da znamo da li smo dali sve od sebe. Tako da, nikakve priče o tituli, jesenjoj tituli, samo sledeća utakmica, to je Vojvodina.

Čini se kao da je taj poraz možda i dobra stvar u ovoj sezoni.

- Sigurno da jeste, jer, mi od utakmice kad smo igrali plejof protiv Čukaričkog nismo imali poraz, tako da, u nekom trenutku će doći do poraza, to je bilo u prošloj utakmici zasluženo, zasluženo smo izgubili, to je bio šamar za nas, važno je da smo se otreznili i još jednom ponavljam, najveći motiv je da vratimo dug svima koji su bili na utakmici. Ako ima nešto pozitivno u tom porazu, jeste to što nijedan igrač nije dobio zvižduk, već su ih pozdravili za ono što su učinili. Verujem u ekipu, verujem u igraču, videću naše mogućnosti, ali, najvažnije je da su ljudi prepoznali da igrači daju sve od sebe i da se njihov rad ceni.

Republika

Foto: Starsport

 

Uporedio je mladi stručnjak razlike u odnosu na prethodni meč istih rivala.

Znate kako, vi možete uvek da se pripremite, imate plan kako želi da igrate, takođe i protivnički tim ima plan kako želite i drugi minut gol, sve pada u vodu. Moramo da budemo fokusirani od samog početka, naravno, biće drugačija igra, drugačija utakmica, drugačiji intenzitet, biće drugačije, tad nismo bili u takmičarskoj formi ni mi, a ni oni. Tako da... Oni polako dolaze do svoje forme, sve bolje i bolje igraju, mnogi očekuju da mai moramo svakog da pobedimo, ja nikakav pritisak ne stavljam na svoju ekipu, samo sledeći protivnik, fokus na našu igru i da damo sve od sebe.

Nije želeo da komentariše ni golove primljene od TSC.

- Nikada ne upirem prstom u nikoga, ja sam rekao da je to moja odgovornost da nismo ušli kako je trebalo, prekide možete da vežbate svaki dan, a dogodi se onakva situacija gde je vetar odradio deo posla, prekidi se vežbaju pred utakmicu, neko vežba, neko ne, to ćemo danas na treningu u odnosu na njihove.

Crno-beli će biti oslabljeni neigranjem Ksandera Severine.

- U pravu ste, ušao je u formu i mnogo puta sam rekao da je izuzetno važno kad imate igrače na klupi kao što je bilo, uđe Nikolić, donese rezultat, Severina, Kalulu... Veoma je važno da imate igrače koji mogu da drže ritam i ili promene ritam. U ovom momentu ne računamo na Severinu koji nam dosta toga donosi, ali, razmišljamo samo o igračima koji su spremni, sutra će igrati samo oni koji su spremni da iznesu teret - istakao je Igor Duljaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading