MOGU LI "ORLOVI" S PRVOG MESTA NA EURO? Rezultat meča Bugarska-Mađarska zanima celu Srbiju! Dva ISKLJUČENJA i AUTOGOL u 97. minutu!

Autor:

Sport

16.11.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Bugarske remizirala je protiv Mađarske rezultatom 2:2 (1:1), u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa su se naše severne komšije već plasirale na završnu smotru takmičenja.

MOGU LI "ORLOVI" S PRVOG MESTA NA EURO? Rezultat meča Bugarska-Mađarska zanima celu Srbiju! Dva ISKLJUČENJA i AUTOGOL u 97. minutu!

Foto: Tanjug/AP

Do prve pobede u kvalifikacijama, Bugare su delile sekunde, ali su kao protiv Srbije primili su gol u poslednjem minutu i morali da se zadovolje remijem pred dolazak Srbiji koja će u nedelju, u meču odluke na stadionu Dubočice, odlučivati o prolasku na EURO na koje se čeka 24 godine!

Vruću uvertiru imao je meč u Sofijij, zbog sukoba na ulicama glavnog grada, ali je prštalo i na terenu, iako su Mađari već obezbedili plasman na završnu smotru takmičenja.

Ostalo je bilo pitanje da li će s prvog ili drugog mesta u Nemačku, a rezultat iz Bugarske išao je na ruku Piksijevim "orlovima", pošto su naše komšije otkinule bod gostima 2:2, golovima Spasa Deleva i Kirila Despodova.

Mirisalo je na pobedu domaćih, međutim, u poslednjim sekundama je autogolom Aleks Petkov posle centaršuta Soboslaja zatresao svoju mrežu i razočarao sve na tribinama.

Vođstvo Mađarima doneo je Adam Martin već u 10. minutu, da bi samo 14 minuta kasnije izjednačio Delev. Novu prednost Bugarima doneo je Kiril Despodov s "bele tačke" u 79. minutu, a onda je nesrećni Petkov u sedmom minutu sudijske nadoknade postao tragičar!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Sada je potrebno Srbiji za prvo mesto da savlada Bugarsku u Leskovcu bilo kojim rezultatom, a Mađarska izgubi od Crne Gore. U tom slučaju, "orlovi" bi kvalifikacije završili s 16 bodova, dok bi naše severne komšije ostale na 15 poena.

Ono što je sigurno da su se Mađari ovim remijem i zvanično plasirali na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, dok će Bugari poljuljani novim neuspehom i izgubljenim bodovima u poslednjim sekundama, znatno uzdrmani doži na megdan srpskoj selekciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading