AKO SRBIJA ODE NA EURO! Evo sa kojom će LOPTOM igrati svoje mečeve! UEFA joj je dala OVO ime!

Autor:

Sport

15.11.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred "orlovima" je ispunjenje sna čekano gotovo četvrt veka.

AKO SRBIJA ODE NA EURO! Evo sa kojom će LOPTOM igrati svoje mečeve! UEFA joj je dala OVO ime!

Foto: Twiiter.com/Euro 2024

Fudbalska reprezentacija Srbije ima priliku da u nedelju protiv Bugarske na stadionu Dubočice u Leskovcu, ukoliko ostane neporažena, izbori plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Nemačkoj.

Gotovo četvrt veka ili preciznije 24 godine, od Šampionata Evrope 2000. naša država nije bila na završnom takmičenju, a sada je nikad bliža tom cilju.

U međuvremenu, čelnici UEFA predstavili su loptu s kojom će se igrati na Evropskom prvenstvu u fudbalu narednog leta i zvaće se “Fussballliebe” ili prevedeno na maternji “ljubav prema fudbalu”, a ona je danas i zvanično predstavljena.

 

 

UEFA i Adidas, koji je proizveo loptu predstavljanje su izveli ispred Olimpijskog stadiona u Berlinu, gdje će se 14. jula 2024. odigrati veliko finale.

Evropska kuća fudbala će prvi put na evropskim prvenstvima, u saradnji s ovim gigantom, koristiti “Connected Ball Technology”, koji će pružiti uvid u svaki element kretanja lopte i koji doprinosi UEFA prcocesu donošenja odluka uz pomoć VAR tehnologijie.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo 2024. počinje 14. juna, a titulu brani reprezentacija Italije koja je pre tri godine savladala Englesku posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 3:2 (1:1, 0:1) i osvojila drugi pehar u istoriji, još od 1968.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading