"ORLOVI" LETE DO CILJA IAKO SU IM SEKLI KRILA Fudbaleri Srbije prošli golgotu u kvalifikacijama za ep I NIJE GOTOVO

Autor:

Sport

15.11.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piksi i momci se borili s pritiskom zbog neuspeha na SP, povredama, zabranama prisustva navijača, a opet sve drže u svojim rukama jer ih remi s Litvanijom vodi na EVRO.

"ORLOVI" LETE DO CILJA IAKO SU IM SEKLI KRILA Fudbaleri Srbije prošli golgotu u kvalifikacijama za ep I NIJE GOTOVO

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije u nedelju overavaju vizu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Izabranicima Dragana Stojkovića Piksija je ostao samo još jedan let ka EVRO 2024 i imaće priliku da ga naprave protiv Bugarske na svom terenu u Leskovcu u nedelju (15.00). "Orlovima" je dovoljan i remi da bi se našli na planetarnoj smotri posle 24 godine, a za to su se sami izborili, izlazeći na teren kada je najteže i pobeđujući.

Imali su fudbaleri Srbije ceo kvalifikacioni ciklus brojne nedaće s kojima su morali da se izbore, a sve je počelo još i pre prvog meča. Posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru mnogi su rekli da Srbija nema šanse da ode na drugo veliki takmičenje u nizu, pa ni pored priča da smo dobili nikada lakšu grupu. Međutim, sva je prilika da će ih Piksi demantovati i postati prvi trener još od Ivice Osima koji je vezao dva velika takmičenja. A taj put nije bio lak, imajući u vidu sve nedaće koje su se dešavale i rane koje su lečili u hodu.

Foto: Starsport

Rešavao probleme u hodu: Dragan Stojković Piksi

Od početka kvalifikacionog ciklusa Stojković ima problem s napadačkim delom tima. Tako baš protiv Bugarske u Razgradu nije u timu bio naš najbolji napadač Aleksandar Mitrović, kao i još nekoliko igrača. Na mečevima protiv Mađarske i Crne Gore Piksi nije mogao da računa na povređenog Dušana Vlahovića, a problema s povredama je imao i Luka Jović.


Međutim, povrede nisu jedine koje su kočile "orlove". Stojkovićevi izabranici su često u ovim kvalifikacijama morali da pronalaze motivaciju na samom terenu jer je na tribinama nije bilo, bar ne u očekivanoj meri. Navijače, osim dece do 14 godina, nismo imali na domaćem terenu na meču s Mađarskom zbog incidenata u Podgorici s Crnom Gorom, a zbog haosa koji je nastao na Marakani na susretu sa "sokolovima", kada su gosti lomili stolice, a domaći navijači ih vređali, stadion u Leskovcu će u nedelju takođe moći da ugosti samo najmlađe navijače.
Republika

Foto: Starsport

Zbog povreda retko igrali zajedno: Vlahović i Mitrović

Poslednja u nizu nedaća "orlovima" se desila pred večerašnji meč s Belgijom u prijateljskom meču. Fudbaleri Srbije su se zaglavili na pasoškoj kontroli, upali u gužvu na putu do hotela, a trening na stadionu nisu ni imali jer je poplavljen. Zato je meč iz Brisela premešten u Luven. Međutim, u svemu ovome treba gledati pozitivnu stranu, u maniru kultne rečenice iz filma "Nebeska udica", koju je izgovorio Nebojša Glogovac:

- Sine, znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš.


Upravo će u mukama u Belgiji biti dosta simbolike. Posle ovog meča i duela s Bugarima Srbija ima priliku da ode na EP posle 24 godine, a taj EVRO 2000 održan je baš u Belgiji i Holandiji. Tada je kapiten Jugoslavije bio Piksi, a sada Stojković, kao selektor, ima priliku da opet povede reprezentaciju na kontinentalnoj smotri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading