KLUPA KAO ADUT ZA TITULU: Nova filozofija Arsenala - na NESVAKIDAŠNJI način to trona!

Autor:

Sport

24.01.2023

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv zimski prelazni rok na Emiratima.

KLUPA KAO ADUT ZA TITULU: Nova filozofija Arsenala - na NESVAKIDAŠNJI način to trona!

Foto: Tanjug/AP

Arsenal i Mikel Arteta su okrenuli novi list. Nakon skupih pojačanja u letnjem prelaznom roku, zimski je dijametralno drugačiji. Za Mihajla Mudrika bilo je potrebno skoro 100.000.000 evra, Čelsi je bio konkretniji, te je mladi Ukrajinac završio na Stamford bridžu. Ubrzo su londonski crveno-beli shvatili da je bolje pojačati "klupu" i tako napasti trofej u Premijer ligi.

 

 

Bilo je u javnosti dosta priče o tome kako Arsenal nema dovoljno dugačku klupu za lov na titulu, ali je od starta šampionata ekipa Mikela Artete demantovala skeptike. Zimski prelazni rok lider Premijer lige iskoristio je da dodatno ojača igrački kadar, odnosno produži klupu, pa u severni London stigli prvo Leandro Trosar, a zatim i poljski univerzalac Jakub Kivijor za 25.000.000 evra. Moći će španski stručnjak da ga koristi na prirodnoj mu štoperskoj, ali i na pozicijama levog beka, odnosno defanzivnog veziste.

- Sjajno je što nam se pridružio igrač poput Jakuba. On je mlad, polivalentan defanzivac koji je pokazao ogroman potencijal i kvalitet igrajući kako za Speciju u Seriji A, tako i za reprezentaciju Poljske. Daće nam snagu i kvalitet u zadnjoj liniji. Želim dobrodošlicu Jakubu i njegovoj porodici i radujem se saradnji sa njim - rekao je Arteta.

Za razliku od Kivijora, Trosar je neko od koga se mnogo više očekuje. Belgijsko levo krilo je stiglo iz Brajtona nakon svađe sa menadžerom Galebova Robertom de Zerbijem. Nezvanično, saradnja je potpisana na četiri i po godine, uz opciju produžetka na još jednu, dok se kao obeštećenje koje će Arsenal platiti Brajtonu u engleskim medijima navodi 24.000.000 evra fiksno i potencijalnih 7.000.000 evra kroz bonuse. 

Trosar je ponikao u Genku, a u Brajton je stigao leta 2019. za oko 15.500.000 evra. Za klub iz Istočnog Saseksa sakupio je ukupno 121 nastup, u kojima je dao 25 golova i namestio 14. Ove sezone je u 17 mečeva dao sedam i asistirao za tri gola. 

 

 

Arsenal i Arteta su ovim potezima odlučili da ne remete hijerarhiju u ekipi, ali da kroz jačanje klupu obezbede nekoliko novih opcija koje bi napravile raziliku.

Podsetimo, Tobdžije se nalaze na prvom mestu Premijer lige sa pet bodova više od Mančester sitija koji ima meč više na svom kontu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading