SRBIJA POKRADENA I IZBAČENA SA MUNDIJALA! Ovo je SRAMOTA, stida nemaju!

Autor:

Sport

07.11.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijska nepravda prema našoj reprezentaciji koja nikada neče biti izbrisana.

SRBIJA POKRADENA I IZBAČENA SA MUNDIJALA! Ovo je SRAMOTA, stida nemaju!

Foto: Starsport

Grb FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije, pre 12 godina našla se na Mundijalu u Južnoj Africi, zajedno u grupi sa Nemačkom, Ganom i Australijom.

Nakon poraza od Gane na startu (1:0), usledio je trijumf nad Nemcima (1:0), pa smo u poslednje kolo ušli sa velikim ambicijama u utakmicu sa "kengurima".

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije 2010. godine.

"Orlovi" su tog 23. juna 2010. godine izašli na megdan Australiji u sklopu 3. kola grupne faze Svetskog prvenstva i pobeda ih je vodila u osminu finala. Australija je golovima Kejhila u 69. i Holmana u 73. minutu vodila sa 20 i činilo se završila posao, ali je Marko Pantelić u 84. smanjio rezultat.

Na kraju se ispostavilo da je Srbiji bio neophodan i remi za plasman dalje, međutim, ostali smo uskraćeni za penal u 90. minutu.

Glavni arbitar na toj utakmici, Urugvajac Larionda, nije pokazao na belu tačku nakon što je jedan defanzivac Australije očigledno igrao rukom u kaznenom prostoru. Pištaljka se nije čula, penala nije bilo, pa smo brže bolje spakovali kofere i vratili se nazad - nepravedno pokradeni!

Republika

Foto: Starsport

Radomir Antić i Dejan Stanković

Tadašnji selektor naše reprezentacije, Radomir Antić, oštro je protestovao zbog nedosuđenog penala, a zbog takvog gesta zaradio je suspenziju u kvalifikacijama za EURO 2012. godine, uoči svog otkaza na mestu selektora Srbije.

Za Srbiju su tada igrali: Stojković - Ivanović, Vidić, Luković, Obradović, Krasić (Tošić 62), Stanoković, Kuzmanović (Lazović 77), Ninković, Jovanović, Žigić (Pantelić 67), dok je selektor bio pokojni Radomir Antić.

Nadamo se da će naša selekcije sa Draganom Stojkovićem Piksijem na čelu u Kataru da ispravi ovu nepravdu koja nas je koštala osmine finala na Mundijalu 2010. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading