NEMANJA ŽIVI ZA PARTIZAN: U košarkaškom klubu je talija, a za fudbalski klub mrtvo slovo na papiru! (VIDEO)

Autor: Žarko Sokić

Sport

08.10.2022

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neobičan slučaj jednog od najvećih navijača Partizana.

"Prepreke nema da bodrimo voljeni tim", glase stihovi jedne pesme navijača Partizana. 

Najbolji primer ovih reči definitivno je Nemanja Filipović. Nemanja je rođen pre 33 godine na Novom Beogradu, a i pored svog stanja, cerebralne paralize, on Partizan bodri kad god je u mogućnosti.

I dok mu je košarkaški klub omogućio sve uslove da bude u hali i uz teren, Humskoj ne može da priđe, te ga nema na stadionu.

Nemanja je bio gost Republike i u intervjuu koji možete naći na početku teksta govorio je o mnogim zanimljivim temama vezanim za Partizan. Pre malo više od dva meseca bio je gost Partizanovog potkasta u kom je predočio svoj problem crno-beloj javnosti, ali uprava fudbalskog kluba Partizan od tada, pa do danas nije našla za shodno da mu se javi i proba da mu nađe mesto na stadionu. To je Nemanju veoma razočaralo:

- Osetio sam dozu nemoći. Odlazak na stadion je kao odlazak u pozorište ili na najbolji mogući film. To je život, predstava, kakve mi imamo navijače... Jako sam teško primio što mi se nisu javili, bolje da su mi rekli nemamo trenutno mogućnosti da rešimo problem, samo su trebali da se jave, a ne da ostane mrtvo slovo na papiru i da se igramo gluvih telefona – rekao je Nemanja za naš portal.

Takođe, otkrio je i kakav odnos ima sa košarkaškim klubom.

- Mene su puštali na košarci da budem uz teren, bukvalno ispod koša, ne znate kakav je to osećaj. Bio sam kao igrač. Svaka uprava je bila bolja od one prethodne, tako je i sada u vreme Ostoje Mijailovića – istakao je jedan od najvećih navijača Partizana, a onda se opet dotakao fudbalskog kluba:

- Nisu morali u fudbalskom klubu da me stave uz teren, ali da je bilo volje mogli su mi naći mesto na tribinama ili u loži, bilo gde. Prošao sam Evrope i sveta i skoro svuda invalidi imaju priliku da budu na stadionu.

Republika

Foto: Republika.rs

Nemanja Filipović

 

Nemanja nam je rekao i kako je dobio nadimak od portparola košarkaškog kluba Partizan:

- On je stao u moju zaštitu kada su jednom prilikom želeli da me pomere sa mog mesta. Istakao je tada da ja nisam običan invalid već talija kluba!

Otkrio je Nemanja i neke zanimljive anegdote poput one kada je na poslednjoj utakmici na kojoj je bio u Humskoj 90 minuta morao da se drži za šipku i stoji, izneo očekivanja za ovu sezonu, istakao koga bi voleo da vidi u upravi fudbalskog kluba... Kompletan intervju nalazi se na početku teksta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading