POSLE OVE ODLUKE PUSTOŠ! Potpuna IZOLACIJA Rusije!

Autor:

Sport

01.03.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan nokaut za ruski fudbal!

POSLE OVE ODLUKE PUSTOŠ! Potpuna IZOLACIJA Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Luis Everard, šef FIFPro, rekao je za strane medije da ta organizacija radi na daljem isključivanju ruskih timova iz internacionalnog fudbala u svakom obliku.

Ovo se konkretno odnosi na mogućnost da strani igrači koji igraju u ruskoj Premijer ligi mogu raskinuti ugovor bez ikakve nadoknade i posledica po njih.

- Tražili smo od FIFA to da uradi. Ovo je mera koja bi uskoro mogla da bude usvojena. Zbog rata bi igračima trebalo omogućiti da raskinu ugovor bez nadoknade - izjavio je Everard.

 

 

Ova odluka bi mogla najviše da pogodi Spartak iz Moskve, koji se trenutno takmiči u Ligi Evrope, mada i njihovo učešće u ovom takmičenju dovedeno u pitanje.

Oni nisu jedini koje bi ova odluka teško pogodila. Čak 130 stranih igrača igra u najvišem rangu ruskog fudbala, uključujući i nekoliko srpskih igrača poput Đorđa Despotovića, Uroša Radakovića i Gorana Čaušića koji nastupaju za Arsenal iz Tule, Nemanje Glavčića za Himki, Nemanje Miletića za Ufu i ostalih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading