(NE)OČEKIVANO: Klub odustao od svojih tradicionalnih boja - evo u kakvoj će opremi danas nastupiti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.09.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šapčani i ekipa Mačve imaju tri razloga za fudbalsko zadovoljstvo.

(NE)OČEKIVANO: Klub odustao od svojih tradicionalnih boja - evo u kakvoj će opremi danas nastupiti!

Foto: FK Mačva Šabac

Fudbaleri šabačke Mačve na startu nove sezone u okviru Prve lige Srbije ostvaruju sjajne rezultate i u ovom momentu uz ekipu beogradskog RFK Grafičara predstavljaju glavnog favorita za osvajanje jedne od prve dve pozicije na tabeli, mesta koje direktno vode u elitu.

 

Popularni "čivijaši" su u prvih sedam prvenstvenih mečeva zabeležili šest pobeda, uz poraz od čačanskog Borca 1926 (0:2) i sa 18 osvojenih bodova, zahvaljujući boljem gol količniku, u ovom momentu drže lidersku poziciju na tabeli.

Povodom današnjeg dana tokom kojeg se obeležava veliki Pravoslavni praznik, klub se javnosti obratio saopštenjem:

- Mala Gospojina, veliki praznik, veliki je dan i u istoriji Fudbalskog kluba Mačva. FK Mačva proslavlja klupsku Slavu, proslavlja 105. rođendan od prve utakmice i igra derbi kola na svom terenu. Gost nam je ekipa Voždovca - stoji na početku saopštenja, a zatim se dodaje:

- U čast godišnjice kluba i nadimka koji sa ponosom nosimo " Provincijski Urugvaj" , naši fudbaleri će meč protiv Voždovca igrati u novoj garnituri dresova u svetlo plavim bojama Urugvaja.

Foto: FK Mačva Šabac

Trener Glušica ne krije optimizam, ali i "spušta loptu"

 

Uoči derbi meča sa beogradskim "zmajevima", novinarima se na konferenciji za medije obratio šef stručnog štaba Šapčana Nemanja Glušica:

- Svaku utakmicu taktički pripremamo, ali naše ambicije se ne razlikuju zavisno od imena rivala. Voždovac je odličan tim, ali mi želimo da pobedimo. Interesuje nas da iskoristimo slabosti u igri protivnika, da pokažemo više na terenu, položaj na tabeli i ciljevi rivala nam nisu važni. Nadam se velikoj podršci sa tribina, lepoj utakmici i našoj pobedi. Igramo dobro, atmosfera je odlična, sve je kako smo želeli, ali ističem da ni trećina prvenstva nije prošla i razmišljamo samo o narednom rivalu. Učinićemo sve da budemo što duže na ovom mestu.

Treba napomenuti da se duel između Mačve i Voždovca igra na šabačkom Gradskom stadionu u subotu 21. septembra sa početkom od 18 časova, a sasvim je jasno da će tribine stadiona biti dobro popunjene i da će "čivijaši" pomoći svojoj ekipi da stigne do trijumfa koji bi Mačvi širom otvorio vrata Superlige Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading