DISCIPLINSKI SUDIJA NIJE IMAO MILOSTI: Na četiri meča neće imati podršku navijača, ali to nije najgore što ih je snašlo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.09.2024

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvom scenariju se baš i nisu nadali.

DISCIPLINSKI SUDIJA NIJE IMAO MILOSTI: Na četiri meča neće imati podršku navijača, ali to nije najgore što ih je snašlo!

Foto: FK Zemun

Fudbaleri Zemuna prethodne sezone stigli su do šampionskog pehara u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana. Ekipa iz Gornje varoši je dobila trku sa komšijama iz "Zemunela", ekipom Teleoptika i nakon tri godine se vratila u Prvu ligu Srbije.

 

Očekivalo se da će Zemunci na startu nove takmičarske godine pružiti nešto bolje rezultate, ali su u uvodnih sedam prvenstvenih mečeva zabeležili samo jedan trijumf (Trayal 1:0), uz po tri remija i poraza, tako da sa ukupno šest osovjenih bodova u ovom momentu drže poziciju koja bi ih po okončanju sezone vratila u trećeligaško društvo.

Prethodnog vikenda ubedljivo su poraženi na svom stadionu od leskovačke GFK Dubočice rezultatom 1:4, a nedelju dana pre ovog ne baš prijatnog poraza, u meču protiv GFK Slovena iz Rume koji je odigran u Mačvanskoj Mitrovici, stigli su do jednog boda (1:1), ali se čini da im je i taj bod "preseo".

Naime, tokom navedenog meča oko stotinak navijača Gornjovarošana nesportski se ponašalo, koristili su pirotehnička sredstva i oštetitli veštačku podlogu na stadionu Akademije fudbala u Mačvanskoj Mitrovici. Ubacivali su tvrde predmete i kameniceu teren, gađali četvrtog sudiju i klupu prvoligaša iz Rume. Oštetili su i zaštitnu ogradu, kao i nekolioko desetina stolica na tribini gde su bili smešteni.

Usled navedenog po hitnom postupku je reagovala Disciplinska i etička  komisija Fudbalskog saveza Srbije, sa Ivanom Nikolićem na čelu i donela odluku da Fudbalski klub Zemun bude kažnjen zabranom organizovanog vođenja svojih navijača na gostovanja u naredna četiri meča, a istovremeno će klub morati da plati i kaznu u visini od 100.000 dinara.

Republika

Foto: GFK Sloven Ruma

Veliki broj navijača u Mačvanskoj Mitrovici pratio je duel GFK Slovena i Zemuna

 

Predstojećeg vikenda Zemunce očekuje ni malo lako gostovanje Smederevu 1924. Navedeni meč će biti odigran na stadionu Sportskog centra "Mladost" u Pančevu u nedelju 23. septembra sa početkom od 16 časova.

Pored navedenog meča, Zemun će biti bez podrške svojih najvernijih pristalica i na utakmicama protiv Radnika u Surdulici (5. oktobar), RFK Grafičara (19. oktobar) i Voždovca (2. novembar).

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading