SLIKE KOJE VRAĆAJU VERU U SRPSKI FUDBAL: Da im pozavide i superligaši - Užice i Mačvanska Mitrovica u epicentru interesovanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.08.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se i dalje voli fudbal, mada ne znamo zašto...

SLIKE KOJE VRAĆAJU VERU U SRPSKI FUDBAL: Da im pozavide i superligaši - Užice i Mačvanska Mitrovica u epicentru interesovanja!

Foto: GFK Sloven Ruma

Srpski fudbalski klubovi drugu godinu za redom postižu, u najmanju ruku loše rezultate na međunarodnoj sceni. Kada j reč o aktuelnoj sezoni novosadska Vojvodina i kragujevački Radnički 1923 već su okončali svoj put po Evropi. Sudbina Novosađana i Kragujevčana preti i beogradskom Partizanu koji na revanš u Belgiju putuje sa rezultatskim minusom iz srpske prestonice, a ostaje nam da vidimo kakva ostvarenja će zabeležiti Crvena zvezda i TSC iz Bačke Topole koji već imaju obezbeđeno učešće u nekom od evropskih klupskih takmičenja.

 

Sve navedeno jasno dovodi i do zaključka zašto su tribine srpskih fudbalskih stadiona uglavnom slabo posećena, ali se čini da je vikend za nama ipak doneo scene koje bi smo rado gledali uvek i svugde.

Naime, u okviru četvrte takmičarske runde u Prvoj ligi Srbije, između ostalih utakmica, odigrani su i duelu u Užicu i Mačvanskoj Mitrovici, a navedene utakmice su obeležile dobro popunjne tribine na kojima se našlo oko 3.000 ljubitelja fudbala.

Na stadionu "Radomir Antić" u Užicu, domaća GFK Sloboda je ugostila ekipu Zemuna. "Ere" su slavile rezultatom 3:0 u meču koji je obeležio mladi napadač GFK Slobode Luka Cvetičanin koji je postigao het-trik.

Ono što posebno raduje, jeste činjenice da je meču prisustvovalo oko 2.000 navijača, a zapadna tribina je bila gotovo popunjena do poslednjeg mesta. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ftbl.serbia (@ftbl.serbia)

 

Slično je zabeleženo i u Mačvanskoj Mitrovici gde je GFK Sloven iz Rume dočekao sremskomitrovački Radnički. Na prelepom sportskom objektu Fudbalske akademije ulovni domaćin je slavio rezultatom 3:2, a meču je prisustvovalo gotovo 1.000 fudbala koji su prisustvovali meču u kojem je viđeno pet pogodaka i koji su obeležili rezultatski preokreti, da bi na kraju slavio sastav iz Rume.

Golove za domaćina postigli su Vladimir Jandrić u 30, legendarni Brana Ilić u 50. i Nikola Stanković u 78. minutu za GFK Sloven, dok su strelci za Sremskomitrovčane bili Strahinja Čarapić u 9. i Obuja Pius u 70. minutu meča.

Navedene fotografije svakako vraćaju veru u srpski klupski fudbal, a ostaje i da oni koji izlaze na teren opravdaju poverenje ljubitelja fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading