ŽALOSNO: FK Rad više ne postoji?!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.08.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavljeno je i ostvareno.

ŽALOSNO: FK Rad više ne postoji?!

Foto: youtube.com/printscreen

Fudbalski klub Rad je prethodne 2023. godine proslavio veliki jubilej šest i po decenija postojanja, ali upravo ta godina je najavila i najteže trenutke u bogatoj istoriji kluba sa stadiona "Kralj Petar I".

 

Ekipa koja je bila član elitnog fudbalskog ranga i u periodu nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i koja je poslednji put predstavljala Srbiju na međunarodnoj sceni pre nešto više od jedne decenije kada su u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope prvo eliminisali Tre Pene iz San Marina (6:0, 3:1), da bi u narednoj rundi nesrećno poraženi od Olimpijakosa sa Volosa (0:1, 1:1), nalazi se pred potpunim kolapsom.

"Građevinarri" su prethodnu takmičarsku 2023/24 godinu okončali na poslednjoj poziciji beogradske grupe srpskoligaškog karavana sa skorom od četiri pobede, isto toliko remija i 22 poraza, što im je donelo eliminaciju u četvrti rang srpskog klupskog fudbala, Beogradsku zonu nakon više od pola veka.

Takmičenje u četvrtom stepenu srpskog klupskog fudbala započeto je ovog vikenda, a "građevinari" su u premijernom meču trebali da dočekaju ekipu Zuca 2019.

Prethodnih dana pojavila se informacija da će Rad odustati od aktuelne sezone, da bi kasnije navedeno bilo nezvanično i demantovano i sa velikom neizvesnošću se ušlo u današnji dan.

Ni ekspedicija Zuca 2019 nije imala tačne informacije, kako od Fudbalskog saveza Beogradam taka i od samog kluba sa stadiona "Kralj Petar I", tako da su danas krenuli ka Banjici kako bi odigrali meč čiji je početak bio zakazan za 17 časova,

Međutim, po dolasku na banjički stadion dočekali su ih samo katanac i zaključana vrata.

Foto: Instagram.com/beogradski_fudbal

Ekipa Zuca 2019 je naišla na zaključana vrata

 

Za sada nikakvih zvaničnih informacija nema, ali na osnovu svega što je danas kulminiralo, može se slobodno reći da se u dogledno vreme na Banjici neće igrati seniorski fudbal.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading