OKRENUTA JE NOVA STRANICA KARIJERE: Trofejni trener Crvene zvezde kreće u nove izazove - vreme je da se legendarni prestonički klub vine u visine!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.07.2024

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro će "oživeti" i stadion podno Nebojšine kule.

OKRENUTA JE NOVA STRANICA KARIJERE: Trofejni trener Crvene zvezde kreće u nove izazove - vreme je da se legendarni prestonički klub vine u visine!

Foto: Starsport

Tog petoga dana meseca maja 2010. godine Crvena zvezda je na stadionu u Humskoj ulici, u finalu Kupa Srbije za takmičarsku 2009/10 godinu savladala novosadsku Vojvodinu rezultatom 3:0, a novi trofej u vitrine crveno-belih doneli su golovima Aleksandar Jevtić, Mendeš Kadu i Miloš Trifunović.

 

Bila je to jedna u nizu turbulentnih sezona kluba sa crveno-belog dela Topčiderskog brda tokom koje je na užarenu klupu seo Ratko Dostanić koji se upisao u klupske anale osvajanjem vrednog pehara.

Pre i posle navedenog ostvarenja Dostanić je uglavnom svoju trenersku karijeru gradio u inostranstvu, ali je leto 2024. godine uzburkao fudbalska zbivanja u Srbiji, s obzirom da se, danas iskusni šesdesetčetvorogodišnji stručnjak, odlučio da se nakon pola decenije vrati u domaće fudbalske okvire.

Ratko Dostanić će u narednoj sezoni sa klupe predvoditi ekipi GSP Polet Dorćola koja će i od predstojeće jeseni krenuti u borbu za bodove u okviru beogradske grupe srpskoligaškoga karavana, a koja je u prethodnoj sezoni zahvaljujući ostvarenju u poslednjih pet prvenstvenih utakmica, u kojima su zabeležena četiri trijumfa, ostala u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

- Ratko Dostanić:

Datum rođenja: 25. oktobar 1959. godine

Mesto rođenja: Lučani

Trenerska karijera: Crvena zvezda (Beograd)-pomoćni trener, Obilić (Beograd), Sartid (Smederevo), Slavija Sofija (Bugarska), Crvena zvezda (Beograd), OFK Beograd (Beograd), Bežanija (Beograd), Verija (Grčka), Dalijan (Kina), Vardar Skoplj (BJR Makedonija), Srem (Sremska Mitrovica), Levski Sofija (Bugarska), Dijagoras Rodos (Grčka), Zestafoni (Gruzija), Atletik Bizertin (Tunis), Larisa (Grčka), Levadiakos (Grčka), Trikala (Grčka), Niki Volo (Grčka), Zemun (Zemun), Rabotnički Skoplje (Severna Makedonija), Zeta Golubovci (Crna Gora)

Trofeji: Kup Srbije (Crvena zvezda 2010.); Superkup Bugarske (Levski Sofija 2009/10)

Foto: FK GSP Polet Dorćol

Pripreme za sezonu velikih očekivanja

 

Novi trener Dorćolaca zakazao je prvu prozivku i trening za ponedeljak 8. jula u 18 časova. Očekuje se da će na prvom sastanku sa igračkim kadrom trener i klupsko rukovodstvo izneti pred igrače očekivanja od predstojeće sezone, a svakako se naslućuje da ona neće biti mala.

Ostaje da se vidi mogu li se fudbaleri GSP Polet Dorćola uključiti i u borbu za sam vrh tabele i plasman u Prvu ligu Srbije,

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading