"TRANSFER BOMBA" U SRPSKOJ LIGI: Osvojio je kup sa Crvenom zvezdom, gradio je karijeru u inostranstvu - sada je vreme za angažman u srpskoj prestonici!

Autor:

Sport

04.07.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljno trenersko ime!

"TRANSFER BOMBA" U SRPSKOJ LIGI: Osvojio je kup sa Crvenom zvezdom, gradio je karijeru u inostranstvu - sada je vreme za angažman u srpskoj prestonici!

Foto: FSB

Vratio se GSP Polet Dorćol u Srpsku ligu Beograd prošle sezone, i jako je bitno da je uspeo da zadrži status i za sledeću takmičarsku godinu, posebno što je iz lige ispalo čak pet klubova.

Republika

Uprava kluba odlučila je da u novu srpskoligašku sezonu uđe sa novim šefom stručnog štaba, i aktivirana je prava "letnja bomba" na klupi Polet Dorćola. Ratko Dostanić (64) novi je šef stručnog štaba, bivši trener Crvene zvezde, OFK Beograda, Zemuna, Bežanije...

Kako se može čuti iz kluba Dostanić će pored trenera prvog tima obavljati i funkciju kordinatora omladinske škole, što znači da će brinuti o gotovo svim selekcijama kluba. Imajući u vidu da će kvalitet lige biti veliki za predstojeću sezonu, uprava će pokušati da sklopi što jači igrački kadar za izazove tokom prvenstva.

Dostanić je poslednji put u Srbiji radio 2019. godine kada je bio na klupi Zemuna, nakon toga je otišao u Grčku gde je bio šef stručnog štaba drugoligaša, Diagorasu sa Rodosa. Rastko je dobro upoznat sa timom i sredinom u koju dolazi, imajući u vidu da je reč o treneru koji je spreman za rad, i da se rezultat istog vidi samo na terenu, bez sumnje se očekuje kvalitetan period u redovima GSP Polet Dorćola.

Republika

Foto: Starsport

Dostanić na klupi GSP polet Dorćola

Igračku karijeru Dostanić je nakon Timoka iz Zaječara i Rada gradio u Francuskoj, tamo je nastupao za Burg, Kaen, Le Mans, Rodez, Red Star, Čhalerault i Montulcon. Trenersku karijeru počeo je u upravo gde je završio i igračku, bio je u početku trener-igrač, do je leta 1999. godine stigao u stručni štab Crvene zvezde.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri sa Crvenom zvezdom je osvojio Kup srbije za sezonu 09/10, dok je sa ekipom Leveskog iz Sofije u istoj sezoni stigao do pehara u Super kupu u Bugarskoj.

Što se tiče dosadašnjih aktivnosti povodom letnjeg prelaznog roka u Poletu, Marko Nikolić i Marko Kiselčić nisu više članovi kluba. Start priprema zakazan je za 8. jul, kada će Dostanić obaviti prozivku, nakon koje će biti održan i trening.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading