SAN JE KONAČNO DOSANJAN: Titula je stigla na Drinu – istorijsko slavlje u Donjoj Borini!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.07.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednom se potvrdilo da se „Niže lige“ i portal Republika.rs nalaze uvek u epicentru srpskih fudbalskih zbivanja.

 

Ovoga puta posetili smo Donju Borinu, mesto u opštini Zvornik koje se nalazi uz samu reku Drinu, a koje se u nedavno okončanoj takmičarskoj godini može pohvaliti sjajnim ostvarenjima na fudbalskom terenu, lokalne ekipe Mladosti.

 

 

Fudbaleri Mladosti iz Donje Borine sezonu 2023/24 okončali su na liderskoj poziciji Međuopštinske lige Jadar ne doživevši niti jedan rezultatski neuspeh. Sa skorom od 20 pobeda i šest remija Mladost je stigla do šampionskog pehara, prvog u poslednjoj deceniji i po, tako da će se od jeseni naći u odabranom društvu, Mačvanskoj okružnoj ligi.

Ekipa „Nižih liga“ je prisustvovala poslednjem meču u takmičarskoj godini. Duel protiv Sinđelića iz Lipnice nije imao rezultatski značaj, ali se karnevalska atmosfera primećivala na svakom koraku. Pristalice domaćeg kluba priredile su pravu južnoameričku atmosferu, ali je užitak trajao svega dvadesetak minuta.

 

Naime, gosti iz Lipnice su na teren izašli sa svega osmoricom fudbalera, a s obzirom da su dvojica igrača Sinđelića, u kratkom vremenskom periodu, napustila igru zbog povreda, sudiji Marku Karapandžiću nije preostalo ništa drugo, nego da odsvira kraj i pošalje igrače u svlačionicu. U momentu prekida Mladost je imala predsnot od 2:0, a u strelce su se upisali Goran Aleksić i Stefan Vladić.

Poslednji sudijski zvižduk označio je i početak velikog slavlja, dodelu medalja i pehara, kao i veliku proslavu kakvo ovo mesto dugo nije zabeležilo.

U trenucima velikog slavlja imali smo tu čast da nam svoje prve utiske iznesu prvi čovek kluba Vajo Gavrić, kao i kapiten Mladosti Aelksandar Bogdanović.

Kako je protekla poseta „Nižih liga“ Donjoj Borini, možete ekskluzivno pogledati u petak 5. jula od 20 časova na YouTube kanalu Republika news.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading