IZNENAĐENJE, ILI NE: Partizan kompletira redove! Posle Aleksandra Stanojevića, u Humsku siže i ON!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.06.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli jačaju svoje stručne redove dovođenjem trenera koji znaju kako se osvajaju titule.

IZNENAĐENJE, ILI NE: Partizan kompletira redove! Posle Aleksandra Stanojevića, u Humsku siže i ON!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Partizan punih sedam godina ne zna za šampionski pehar, a sušni period traje već pet sezona. Poslednji trofej kojem su se crno-beli radovali, bio je onaj namenjen pobedniku nacionalnog Kupa Srbije koji je osovjen maja 2019. godine kada je Partizan u finalu savladao Crvenu zvezdu minimalnim rezultatom 1:0.

 

Kako bi se crna serija konačno prekinula, rukovodstvo kluba je ovog leta angažovalo dobro poznatog trenera Aleksandra Stanojevića koji je na klupi Partizana osvojio dve šampionske titule i jedan nacionalni kup, a kojem će ovo biti treći boravak na klupi kluba iz Humske.

I dok grobari čekaju promociju novog/starog trenera, Stanojević je uveliko započeo sa procesom formiranja svog stručnog štaba. Jedan od onih koji će imati veliku ulogu u trenerskom stafu zvaničnog srpskog vicešampiona, jeste Milan Kuljić.

Reč je o četrdesetosmogodišnjem stručnjaku koji je u nedavno okončanoj sezoni sa ekipom Zemuna stigao do šampionskog pehara u beogradskoj grupi srpskoligaškog fudbala i povratka u Prvu ligu Srbije. Kuljić je veliki deo svoje igračke karijere proveo na Farskim ostrvima, gde je započeo i trenersku karijeru.

Tokom 2018. i 2019. godine bio je selektor U-17 reprezentacije Srbije, a poslednje dve godine, pre dolaska u Gornju varoš radio je kao pomoćni trener Milanu Milanoviiću u kazahstanskom Tobolu i subotičkom Spartaku.

Foto: FK Zemun

Selidba iz Gornje varoši u Humsku - Milan Kuljić

 

Od trofejnog trenera, oprostio se i njegov dosadašnji klub Zemun:

- U dogovoru sa rukovodstvom kluba Milan Kuljić više nije šef stručnog štaba. On karijeru nastavlja u stručnom štabu kod Aleksandra Stanojevića u Partizanu. Želimo mu sve najbolje na novom radnom mestu, želimo da mu se zahvalimo jer je dao ogroman doprinos u osvajanju duple krune. Reč je o jednom pravom gospodinu i dobrom čoveku, i za njega će uvek Zemun biti prijatelj i naša vrata su mu uvek otvorena. U narednim danima saopštićemo ime novog trenera.

Pred rukovodstvom Zemuna sada je težak zadatak da pronađe adekvatno rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba. Nova sezona u višem takmičarskom rangu startuje za nešto više od 50 dana, a u prvoligaškoj premijeri Gornjovarošane očekuje težak zadatak s obzirom da će ugostiti dojučerašnjeg superligaša. ekipu ivanjičkog Javora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading