SRBIJA IZNEDRILA NOVOG GOLGETERA OD RASE I KLASE: On će naslediti Mitrogola - u šampionskoj sezoni svoje ekipe postigao je gotovo polovinu golova! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.06.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O njemu će se tek pripovedati.

SRBIJA IZNEDRILA NOVOG GOLGETERA OD RASE I KLASE: On će naslediti Mitrogola - u šampionskoj sezoni svoje ekipe postigao je gotovo polovinu golova! (VIDEO)

Foto: FK Timok1919/Lazar Ivković

Fudbaleri zaječarskog Timoka 1919 trijumfalno su okončali sezonu u okviru Zone Istok i više nego zasluženo od jeseni će ponovo biti članovi istočne grupe srpskoligaškog karavana.

 

Zaječarci su u 22 kola zabeležili isto toliko trijumfa, da bi stoprocentno ostvarenje bilo prekinuto u Boru gde su domaći crno-beli ostvarili trijumf rezultatom 2:1. Na kraju, ekipa Timoka 1919 je sezonu okončala na prvoj poziciji sa skorom od 25 pobeda, dva remija i jednog poraza, što im je donelo šampionski pehar sa čak 23 boda više u odnosu na drugoplasirani Bor 1919.

Plavo-beli su ostvarili i sjajan gol količnik od 84 postignuta i 11 primljenih pogodaka, a treba napomenuti da je najbolji strelac ekipe bio mladi Rastko Nikolić.

Reč je o mladom osamnaestogodišnjem fudbaleru, rođenom Zaječarcu koji je prethodne sezone nosio dres Timoka 1919 kao pozajmljeni fudbaler beogradskog Voždovca.

Nikolić je zabeležio 24 nastupa u takmičarskoj 2023/24 godini i tom prilikom je postigao 32 pogotka. Navedeno ostvarenje posebno dobija na značaju ukoliko se zna da Nikolić igra na pozicijama ofanzivnog veznog fudbalera, kao i levog krila.

 

 

- Rastko Nikolić:

Datum rođenja: 22. septembar 2005. godine

Mesto rođenja: Zaječar

Pozicija u timu: ofanzivni vezni/levo krilo

Igračka karijera: Timok U-19 (Zaječar), Voždovac U-19 (Beograd), Timok (Zaječar)

Ostaje da se vidi hoće li mladi supertalentovani fudbaler ostati u Zaječaru i možda pomoći klubu iz rodnog grada da se naredne sezone umeša i u borbu za plasman u Prvu ligu Srbije, ili će već ovog leta krenuti dalje u razvoju svoje fudbalske karijere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading