EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU! Ko su momci koji su doneli Srbiji šampionski pehar na Evropskom prvenstvu u Sarajevu!

Autor:

Sport

10.06.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke od njih već dobro poznajete.

EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU! Ko su momci koji su doneli Srbiji šampionski pehar na Evropskom prvenstvu u Sarajevu!

Foto: Zoran Vukomanović

Finale Evropskog prvenstva u minifudbalu odigrano je u petak, 8. juna u Sarajevu, gde je nakon penala reprezentacija Srbije stigla do šampionskog pehara. O momcima koji su našu selekciju doveli do prvog mesta na turniru se malo toga zna, pa ćemo pokušati da kroz ovaj tekst bliže približimo navijačima osvajače zlatnih medalja.

Republika

Naš saradnik kroz Evropsko prvenstvo i "veza" sa našom reprezentacijom bio je Zoran Vukomanović, uz čiju smo pomoć dobili ekskluzivne intervjue samo za portal "republika.rs" i projekat Nižih liga na Republici.

"MVP" priznanje na turniru dobio je naš golman i aktuelni član GFK Slovena iz Rume, Matija Šegavac, on je za naš portal povodom osvajanja zlatne medalje poručio:

- Još jednom hvala selektoru Desnici što me je pozvao da budem deo reprezentacije i hvala momcima što su me primili kao brata. Dobio sam šansu da postignem uspeh koji sam do tada gledao samo na televiziji, nisam mogao ni da sanjam da ću biti i MVP prvenstva, sada je sve moguće, još jednom hvala svima. 

Defanzivac Đorđe Celin je za naš portal poručio:

- Ovo je bio težak turnir za generaciju koja je zajedno već jednu deceniju, ovo je kruna naše karijere i generacije, san koji smo sanjali da budemo na vrhu Evrope. Prvenstvo koje je sada već iza nas je jedno veliko iskustvo. 

Lazar Veselinović (napadač) je pre svega čestitao ekipi na tituli, a zatim je i dodao:

- Hteo bih da pokušamo i da na Svetskom prvenstvu ponovimo ovaj uspeh, hvala selektoru što mi je dao priliku da budem deo ove grupe. Ne postoje reči kojima bi mogao da opišem ovaj osećaj, zlatnu medalju posvećujem porodici koja zna šta je prošla sa mnom da bi ja bio ovde gde sam. 

Čedomir Tomčić (sredina) je u uvodnim rečima zahvalio porodici što je od samog starta fudbalske karijere bila uz njega:

- Deo sam velikog uspeha koji se teško može opisati, ova naša medalje će ući u istoriju ovog sporta, što je stvarno neverovatno. Uspeli smo da nakon jedne decenije zajedničkog druženja i rada stignemo do velikog uspeha, i ovo je plod rada svih nas. 

Aleksandru Zolnajiću (defanzivac) i dalje je potrebno vreme da dođe sebi, jer je ova medalja ostavila veliki utisak na njega:

- Igrali smo srcem, davali smo poslednji atom snage i neka bude zapisano zlatnim slovima da je Srbija prvak Evrope u Sarajevu. Zahvalan sam našim porodicama i navijačima koji su bili fenomenalni pogotovo u finalu. Ovo je medalja celu Srbiju i svi smo jako ponosni. 

Za kraj, svoj komentar je dao i Aleksandar Ignjić, napadač koji je bio nezaustavljiv tokom prvenstva:

- Ne znam kako da Vam se obratim, još se sležu utiske, nadam se da Vas kompletno kao reprezentacija nismo obrukali. Za ovaj uspeh sam siguran da smo se proslavili, domaćinima iz Sarajeva hvala na odličnom prijemu. Nosimo svi samo lepe utiske sa ovog prvenstva. 

Još jednom, od strane redakcije "Nižih liga na Republici", čestitke momci! Učinili ste našu zemlju ponosnom!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading