ŠAMPIONI EVROPE - Aktuelni svetski šampion poražen je od Srbije u finalu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

09.06.2024

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momci, cela Srbija je ponosna na Vas!

ŠAMPIONI EVROPE - Aktuelni svetski šampion poražen je od Srbije u finalu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Zoran Vukomanović

Finale Evropskog prvenstva u minifudbalu koje se održava u Sarajevu odigrano je sinoć, snage su u borbi za trofej odmerili selekcije Srbije i Rumunije. Rival našoj reprezentaciji je aktuelni svetski šampion, dok je na evropskom nivou pet puta stizao do pehara, dok je ovo bilo njihovo osmo finale.

Republika

Guberinić i njegovi drugovi ušli su u meč sasvim drugačije od ostalih utakmica u kojima smo od prvog minuta vršili pritisak na protivnika. Izabrnici trenera Nebojše Desnice strpljivo su gradili i "pleli" mrežu oko protivničkog gola, i čekali su priliku da savladaju golmana rivala.

Na isteku 21. minuta Aleksandar Ignjić je iskoristio šansu i uspeo je da dovede Srbiju u vođstvo, 1:0. Ova prednost bila je na snazi do 36. minuta, kada je reprezentacija Rumunije izjednačnila i time je postavila i konačan ishod meča, 1:1.

Usledila je penal serija koja je odlučila pitanje prvaka Evrope za 2024. godine u minifudbalu. U ovoj seriji izvedeno je po 11 penala, gde je Srbija postigla deset, a Rumunija jedan manje, pehar ide našim momcima!

Po izboru organizatora turnira, za MVP-ija turnira izabran je naš golman, Matija Šegavac. Za naš portal nakon osvajanja pehara oglasio se direktor minifudbal federacije, Siniša Milanov: 

- Uzbuđen sam zbog osvajanja ovog trofeja i još jednom hvala Vama sa portala niže lige Srbije što ste uz nas bili od prve utamice i što smo zajedno gradili ovaj uspeh u poslednjih 8 do 9 meseci. Sad mi je mnogo lakše da pričam nego ovih dana znam kroz šta smo prošli ka nekipa ovih 10 godina i zato mi je drago što je uzet ovaj trofej, jer su već neki igrači na zalasku sportske karijere.

U toku dana možete očekivati eksluzivne komentare i ostalih naših reprezetantivaca koji su stigli do šampionskog pehara. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading