SLIKE IZ PAZOVE OSTAVLJA I DALJE OTVORENO PITANJE: Dragan Džajić je ugostio predstavnike kluba - i dalje nije poznato ko će u viši rang?!

Autor:

Sport

06.06.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadamo se da će se ova situacija što pre rešiti.

SLIKE IZ PAZOVE OSTAVLJA I DALJE OTVORENO PITANJE: Dragan Džajić je ugostio predstavnike kluba - i dalje nije poznato ko će u viši rang?!

Foto: facebook.com/printscreen/fkzeleznicar.indjija

Veliki broj pitanja pojavio se oko prvaka Srpske lige Vojvodine, po plasmanu na tabeli Železničar iz Inđije je osvojio prvo mesto, koje garantuje i plasman u Prvu ligu Srbije, međutim, javio se problem u vezi s licencom.

Republika

Tim iz Inđije nije na vreme podneo zahtev za licenciranje, što je dovelo do toga da se pokrene priča da će drugoplasirani Sloven iz Rume izboriti plasman u Prvu ligu Srbije. Klub iz Rume je pre nekoliko dana potvrdio da je on dobio licencu i da se uveliko sprema u saradnji sa Opštinom stadion da bi se ispunili uslovi za takmičenje u višem rangu.

Danas je stiglo saopštenje iz redova Železničara, koje prenosimo u celosti:

- Usled ogromne medijske hajke koja se vodi nauštrb rezultata Železničara, koji su neminovni i jedini stvarni pokazatelj kvaliteta i uspeha, naš klub je dužan da odgovori saopštenjem koje vraća veru i nadu da će naš klub zaista zaigrati Prvu ligu Srbije jer su ta dva metafizička pojma jedino što je preostalo, uz dalju borbu koja će se ubrzo okončati.
Pod tim mislimo da je naš klub učinio sve prethodno; tražeći da se licenciranje sa kojim smo, ne našim propustom, zakasnili, vrati u pređašnje stanje, jer po kriterijumima ispunjavamo apsolutno sve uslove.

Uz to, dužni smo zahvalnost da ovaj slučaj, koji je presedan u srpskom fudbalu, dobije na značaju time što smo toplo ugošćeni od predsednika FSS Dragana Džajića, gde je naša uprava diskutovala o ovom problemu, kojem će se pristupiti na pravedan način, dostojan svakoj ozbiljnoj fudbalskoj organizaciji, kakvom mi smatramo i našu.Špalir koji nam je priredio OFK Kikinda, kao i hiljada živih svedoka na utakmici protiv direktnog konkurenta, kada smo izvojevali pobedu i poneli laskavo priznanje šampiona Srpske lige Vojvodina, dovoljno govori u prilog na čijoj strani jeste i trebalo bi da bude fudbalska javnost.

Bilo kako bilo, ograđujemo se od daljeg trvenja, jer ponos vaistinu jeste četvrta stepenica pobedničkog postolja, a za tu stepenicu ni mnogi šampioni koji su to rezultatom postali nisu dostigli, jer se do nje stiže radom, žrtvom i poštenjem koje nam se, bez lažne skromnosti, ne može osporiti.

I dalje nije poznato kako će se ova situacija odvijati, i ko će od ova dva kluba (Železničar i Sloven) sledeće sezone biti član prvoligaškog karavana. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading