DILEME VIŠE NEMA: Crveno-beli su dobili licencu za takmičenje u višem rangu - ispisuju se nove stranice klupske istorije!

Autor:

Sport

05.06.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje koje se često ovih dana postavlja po Srbiji je dobilo odgovor.

DILEME VIŠE NEMA: Crveno-beli su dobili licencu za takmičenje u višem rangu - ispisuju se nove stranice klupske istorije!

Foto: GFK Sloven Ruma

GFK Sloven Ruma

Jako zanimljiv finiš Srpske lige Vojvodina doneo nam je odgovor na pitanje ko će biti novi šampion, ali isto tako je otvorio i pitanje ko će biti putnik u viši rang takmičenja, konkretno u Prvu ligu Srbije.

Republika

Železničar iz Inđije je završio prvenstvo na prvom mestu na tabeli, sa dva boda prednosti u odnosu na GFK Sloven iz Rume. Međutim, tim iz Inđije nije na vreme podneo zahtev za licenciranje komisiji PLS-a, što je dovelo do određenih "problema", koji su sada izgleda i zvanično dobili epilog.

Sloven iz Rume je na zvaničnim profilima kluba potvrdio da je dobio licencu za nastup u Prvoj ligi Srbije sledeće sezone, i tim povodom su poručili:

- Dugo očekivano se napokon i dogodilo. GFK Sloven Ruma je dobio licencu za takmičenje u Prvoj ligi Srbije, a bez koje ne može da se uđe u istoimeni rang takmičenja, bez obzira na plasman na tabeli Srpske lige Vojvodina.
Želimo da napomenemo da je naš klub pored zalaganja na terenu vredno i kontinuirano radio već duži vremenski period na ispunjenju uslova za dobijanje licence, a koji su vrlo zahtevni i brojni. Svakako, najbitniji kriterijum i njegova realizacija je infrastrukturni. U narednom periodu očekuju nas građevinski radovi na stadionu, podizanje nadstrešnice, ograđivanje stadiona, postavljanje semafora, i još mnogo manjih i većih radova u skladu sa propisima i zahtevima FSS. Ovaj, za nas izuzetno važan, zahtevan i obiman projekat, podržaće, sprovešće i finansiraće Opština Ruma bez čije pomoći realizacija nije moguća. Zahvalni smo što je grad Ruma prepoznao i podržao rast i razvoj kluba i što želi i hoće da obezbedi neophodne uslove za dalji napredak, istorijske uspehe i uslove kakav rumski fudbal i rumska deca do sada nikada nisu imala. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama realizovati sve zadatke koji su pred nama i da će Sloven biti brend koji će sa ponosom predstavljati naš grad i našu opštinu u celoj Srbiji!

Republika

Foto: GFK Sloven Ruma

Papirologija je "prošla" u Rumi

Imajući u vidu da su predstavnici Slovena dobili poziv da prisustvuju izvlačenju takmičarskih brojeva za predstojeću sezonu PLS-a, ovim je i zvanično završeno pitanje ko će iz SLV biti član višeg ranga.

U predstojećoj sezoni članovi Prve lige Srbije biće Javor, Radnik Surdulica, Voždovac, Smederevo, Inđija, Mačva, Radnički Sremska Mitrovica, Grafičar, OFK Vršac, Dubočica, Mladost GAT, Sloboda Užice, Trajal, Zemun, Borac Čačak i Sloven Ruma.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading