OD OVOG ULJA KOSA RASTE KAO LUDA: Evo koje greške pravite i opada vam - frizura može biti KLJUČNA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe, i sunčevi zraci mogu ubrzati proces starenja kose.

OD OVOG ULJA KOSA RASTE KAO LUDA: Evo koje greške pravite i opada vam - frizura može biti KLJUČNA

Foto: Shutterstock

Anaïs Ghili, glavna direktorka za marketing kompanije Nature Spell Global, otkriva svoje savete za očuvanje zdravlja kose. I sama se bori sa proređivanjem kose, pa je odlučila da podeli svoje iskustvo i savete sa svima koji se suočavaju sa sličnim problemom. Prema njenim rečima, jedan od ključnih faktora koji može uticati na stanje kose jeste kvalitet vode. Preporučuje investiranje u filter za tuš kako bi se sprečili štetni uticaji loše vode na kosu. Takođe, ističe da na stanje kose utiču i stil života, ishrana, stres, kao i hormonske promene, poput onih koje se dešavaju tokom trudnoće i nakon porođaja.

Zaštita od spoljnih uticaja i promene navika

Ghili ističe važnost zaštite od sunca, naglašavajući da sunčevi zraci mogu ubrzati proces starenja kose. Preporučuje korišćenje zaštitnih tehnika i proizvoda kako bi se sprečilo proređivanje kose. Takođe, ističe da određeni frizure poput visokih repova i punđi mogu uzrokovati proređivanje kose te preporučuje nošenje različitih frizura kako bi se smanjio pritisak na kosu i smanjilo oštećenje.

Foto: Shutterstock

Šta utiče na opadanje kose


Proizvodi za rast kose i oporavak

Anaïs Ghili preporučuje određene proizvode koji mogu pomoći u očuvanju zdravlja kose. Posebno ističe ulje od ruzmarina, koje mnogi stručnjaci smatraju ključnim proizvodom za podsticanje rasta kose, piše "San".

Frizure i tehnike za prikrivanje proređene kose

Kada je reč o frizurama, ona ističe da slojevite frizure mogu znatno poboljšati izgled proređene kose, dok su pletenice stilski atraktivne i štite kosu od oštećenja. Takođe, preporučuje upotrebu bond tretmana kao i određene tehnike četkanja koje mogu učiniti da kosa izgleda punije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading