ZA OVAKAV BLAM NA RAZGOVORU ZA POSAO NIKAD NISTE ČULI! Nakon samo jedne rečenice uništio je SVAKU ŠANSU

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je samo 2 minuta da ostavi dobar utisak, ali je zbog jednog pitanja sve propalo.

ZA OVAKAV BLAM NA RAZGOVORU ZA POSAO NIKAD NISTE ČULI! Nakon samo jedne rečenice uništio je SVAKU ŠANSU

Foto: Shutterstock

Korisnik foruma "Reddit" nedavno je podelio svoje iskustvo sa razgovora za posao, koje je postalo viralno i podstaklo druge korisnike foruma da podele svoje slične priče. Greške na razgovoru za posao su uobičajene, ali ponekad mogu imati značajne posledice.

Neuspeli odgovor na pitanje

Jedan od korisnika foruma opisao je svoju grešku na razgovoru za posao, kada je pogrešno razumeo pitanje "Kako ste stigli ovde" i umesto odgovora o svojoj karijeri, odgovorio "Autobusom". Ova nesporazum je doveo do neprijatne situacije i značajno uticao na tok razgovora.

Drugi korisnik je podelio svoje iskustvo nesporazuma na pitanje poslodavca "Kakva je Vaša pozadina?", kada je pogrešno shvatio da se pita o dekoraciji umesto o karijeri. Ovaj nesporazum ostavio je dubok utisak na kandidata, pokazujući koliko su sitni detalji važni u komunikaciji na razgovoru za posao, prenosi "Kurir".


- Imao sam 18 godina i prijavio sam se da budem recepcionar opšte prakse dok sam pokušavao da shvatim šta želim da radim sa svojim životom. Proteklih nekoliko dana su me mučili neželjeni pozivi i primio sam poziv "bez imena" i odgovorio ćutanjem. Na drugoj strani je takođe vladala tišina. Posle otprilike 10 sekundi kažem iznerviranim tonom: "Pa, hoćeš li nešto da kažeš? Šta hoćeš?" - priča jedan čovek u ispovesti i objašnjava:

- Ispostavilo se da me je zvao recepcioner na klinici da testira moj metod odgovaranja. Nisam dobio posao.

Foto: shutterstock

Muškarac nije razumeo pitanje na razgovoru za posao


Nesporazum koji je doveo do smeha

Ipak, među nesporazumima na razgovoru za posao, jedan korisnik je podelio priču o svom prijatelju, čiji nesporazum oko pitanja "Kako mu ide gramatika?" doveo do smešnog odgovora "U redu je, hvala na pitanju", što je na kraju bilo presudno za dobijanje posla.

Ova iskustva jasno pokazuju koliko je važno pažljivo slušati i razumeti pitanja na razgovoru za posao, kao i koliko nesporazumi mogu uticati na ishod intervjua. Ipak, ovi primeri takođe pokazuju da greške nisu nužno kraj sveta i da neke od njih mogu čak dovesti do smeha i pozitivnog ishoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading