PROFESIONALNI FRIZERI OTKRIVAJU ZLATNA PRAVILA ZA FENIRANJE KOSE: Super trikovi za savršenu frizuru

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

10.05.2024

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzalud bacate pare na skupe regeneratore i šampone, ako kosu ne sušite pravilno.

PROFESIONALNI FRIZERI OTKRIVAJU ZLATNA PRAVILA ZA FENIRANJE KOSE: Super trikovi za savršenu frizuru

Foto: Shutterstock

Profesionalni frizeri otkrivaju zlatna pravila za feniranje kose.

Kako da sušite kovrdžavu kosu

Kovrdžava kosa zahteva posebnu pažnju prilikom sušenja. Pre nego što posegnete za fenom, važno je da kosu dobro prosušite peškirom. Na taj način smanjujete izloženost vlasi toploti i umanjujete mogućnost oštećenja.

Prilikom feniranja, preporučuje se korišćenje difuzera, specijalnog nastavka za fen, koji ravnomerno raspoređuje toplotu i čini sušenje efikasnijim. Takođe, preporučuje se feniranje kružnim pokretima, uz umerenu jačinu fena kako bi se postigao najbolji rezultat.

Ravna kosa

Za one sa ravnom kosom koji žele da zadrže taj efekat nakon sušenja, važno je da koriste široku, pljosnatu četku prilikom feniranja, naročito ako je kosa duga. Takođe, preporučuje se korišćenje što užeg nastavka za fen i usmeravanje toplote "niz dlaku" kako bi se postigao efekat glatke i sjajne kose.

Foto: Shutterstock

Vodite računa kako sušite kosu

Prilikom feniranja, preporučuje se da kosu podelite u pramenove i da četku povlačite od korena prema krajevima, sa donje strane, kako biste postigli željeni efekat.

Pravila za kratku kosu

Kratka kosa zahteva poseban pristup prilikom sušenja kako bi se postigao željeni volumen i bujnost. Preporučuje se korišćenje četvrtaste četke sa retkim zupcima, kao i kratko "produvavanje" kose naglavačke nakon potpunog sušenja kako bi se frizura održala na mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading