NAJBOLJE PRIRODNE MASKE ZA LICE: Šargarepa kao botoks, jagode i trešnje osvežavaju kožu

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

16.04.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da trošite brdo para na skupocene kreme za negu lica, bolje je da se okrenete prirodnim načinima.

NAJBOLJE PRIRODNE MASKE ZA LICE: Šargarepa kao botoks, jagode i trešnje osvežavaju kožu

Foto: Shutterstock

Ako želite da osvežite kožu i izgledate mlađe, postoji mnogo maski za lice koje se prave od sezonskog voća i povrća.

Da podsetimo, isti te sastojke koji se nalaze u voću i povrću, možete pronaći i u sastavu najskupljih krema. 

Pa, zašto se onda ne biste skroz okrenuli prirodi.

Maska od šargarepe kao botoks

Maska od šargarepe je potpuno prirodna, a zapravo zateže kožu i bolje od botoksa.

Sastojci: jedna kašika gustina, sveže isceđen sok od šargarepe (5 kašika) i jedna kašika kisele pavlake.

Priprema: U pola čaše vode rastvoriti gustin. Sipajte u šerpicu i dodajte 400 ml kipuće vode. Stavite na šporet i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kad se smesa malo ohladi, dodajte sveže isceđen sok od šargarepe i pavlaku. Dobro promešajte i stavite na očišćeno lice. Ostavite masku na licu oko 25-30 minuta. Masku isperite toplom vodom i nanesite na lice hranljivu kremu, a preostalu količinu ostavite u frižider, jer možete ponovo da je iskoristite. Za dobar efekat maska se stavlja tri dana uzastopno. Uklanja tragove umora i sitne bore, koža postaje zategnuta, elastična i glatka jer je hidrirana.

Jagode i čokolada

Sastojci: 4 jagode, 1 kašika meda, 1 kašičica kakaoa u prahu.

Priprema: jagode dobro operite, izblendirajte, dodajte kakao i med i sjedinite. Nanesite smesu na prethodno očišćeno lice i ostavite je 15 minuta, i nakon toga isperite mlakom vodom. Ova maska je pogodna za sve tipove kože i može se nanositi jednom nedeljno. Jagode su bogate mineralima, sadrže vitamin C, koji se bori protiv slobodnih radikala i sprečava prevremeno starenje. Jagode takođe sadrže alagičnu kiselinu, koja čisti fleke i poboljšava ten.

Foto: pixabay.com

Voće u službi lepote

Trešnje za mladalački sjaj

Tešnja, koja nam uskoro stiže, ima višestruka lekovita svojstva jer je bogata vitaminom C, B1, B2, B5, B6, kalcijumom, natrijumom, folnom kiselinom, gvožđem, magnezijumom, fosforom, kao i brojnim antioksidansima. Odlična je i za kožu jer jača vezivno tkivo i sprečava nastanak bora i vraća mladalački sjaj.

Priprema: Šaku zrelih trešanja očistite od koštica, ubacite u blender ili ispasirajte. Dobijenu kašu u tankom sloju stavite na gazu, pa njom prekrijte lice. Nakon 20 minuta umijte se mlakom vodom i namažite kožu hranljivom kremom. Efekat je odmah vidljiv, lice je svežije i blistavije. Možete da dodate i kiselo mleko kako bi efekat bio još jači.

Pege beže od rotkvica

Jogurt je poznat kao sredstvo za očuvanje svežine i vlažnosti kože. Usporava pojavu bora, i kad god se setite, stavite ga na lice. A jogurt pomešan sa narendanim crvenim rotkvicama sprečava pojavu pega od sunca, a ako su se već pojavile, korišćenjem ove jeftine maske pege će nestati.

Maska od celera

Ova maska pruža koži elastičnost i osvežava je, a znaci obnovljene kože vidljivi su odmah.

Sastojci: koren celera, mleko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading