JEDNA KUHINJSKA STVAR ČINI ČUDA: Kako da vam jagode budu sveže i do dve nedelje (VIDEO)

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

15.04.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelepe, slatke i neodoljive - jagode su mnogima omiljeno voće. Jedina mana im je da brzo kvare.

JEDNA KUHINJSKA STVAR ČINI ČUDA: Kako da vam jagode budu sveže i do dve nedelje (VIDEO)

Foto: shutterstock

Solo, sa šlagom, čokoladom ili u obliku šejka, jagode su prava poslastica.

Međutim, ako ste ih, na primer, kupili previše nego što možete da pojedete, nastaju problemi.

Kao i obično, rešenje je veoma jednostavno, a običan kuhinjski ubrus može da produži rok trajanja jagoda do čak tri nedelje.

 Tiktokerka Stef  Džiglioti oduševila je svoje pratioce kada je podelila svoj odličan trik, uz pomoć kojeg jagode ostaju sveže i do dve ili tri nedelje.

- Naišla sam na ovaj trik pre nekoliko meseci, tako da sam ga u međuvremenu testirala i zaista radi. Ako stavite voće, poput jagoda, u staklenu teglu i držite i u frižideru, ostaće sveže dve do tri nedelje - kaže ona.

Foto: RINA

Kuhinjski ubrus je veoma koristan u ovom slučaju

 

Sve što treba da uradite jeste da na dno posude stavite salvetu ili ubrus, a takođe i jednu odozgo. One će upiti višak vlage, zbog čega će jagode biti duže sveže i neće postati gnjecave. 

Takođe, kod čuvanja jagoda veoma je važno da vodite računa o nekoliko detalja - najgore rešenje je da jagode seckate, najbolje je da budu u jednom komadu. Nije svejedno ni u kakvoj ambalaži čuvate svoje omiljeno voće.

A jedan od originalnijih načina za skladištenje jagoda je da ih potopite u rastvor vode i sirćeta, a potom pažljivo prosušite papirnim ubrusom pre stavljanja u frižider..

Pogledajte video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading