OVAKO ĆETE SAČUVATI ODVOD OD MASTI I ULJA: Spas za svaku sudoperu, a treba vam nešto što svi imate u kuhinji!
Kada ostane ulje ili mast nakon prženja mnogi ga sipaju direktno u odvod.
Sigurno ste i vi sami nekada direktno sipali masnoću u odvod jer vas je mrzelo da čistite. U tom trenutku to vam skraćuje vreme, ali kasnije može napraviti veliki problem. Zbog čega? Kada se mast ohladi, odnosno kada stoji duže vreme više nije u tečnom stanju. S obzirom na to da nije tečno, brzo se lepi za cevi i stvara problem u kuhinji, ali i dodatne troškove.
Srećom postoje mnogobrojni načini kako da čuvate vaše cevi. Uvek je dobro poznata kombinacija sode bikarbone i limuna. Problem začepljenog odvoda, može nestati uz pomoć jednog limuna i malo sode bikarbone. Osim što je jeftino, rešiće vam sve muke. Potreban vam je jedan limun koji ćete isecediti. Nakon toga ga procedite kroz cediljku. Zagrejte ga u mikrotalasnoj na 30 sekundi. Limunu dodajte jednu kašiku sode bikarbone. Dodajte postepeno, kako vam ne bi sve odmah izašlo iz čaše. Promešajte sve kašikom. Sipajte tečnost u odvod i ostavite tako jedan sat. Nakon toga isperite sudoperu i odvod vrelom vodom. Mirisaće lepo i nestaće sve bakterije koje su se taložile. Ovo bi trebalo da uradite jednom u dva meseca.
Kako još sačuvati odvod?
U sredinu, odnosno na mestu za odvod stavite aluminijumsku foliju i izlijete masnoću, kada se ohladi odnosno stegne, samo zatvorite (napravite lopticu) i bacite u đubre. Takođe, stavite malo više slojeva folije jer se ulje neće stegnuti već samo mast.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)