NINA JE NAJPOZNATIJA SRPKINJA U KANADI: Nosila je zanimljivo SRPSKO PREZIME, a onda je zbog ovoga morala zauvek da ga promeni

Autor: N.J.

Lifestyle

23.05.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nina je najpoznatija Srpkinja u Kanadi.

NINA JE NAJPOZNATIJA SRPKINJA U KANADI: Nosila je zanimljivo SRPSKO PREZIME, a onda je zbog ovoga morala zauvek da ga promeni

Foto: www.profimedia.rs

Nina

Srpska glumica Nina Kiridžija izuzetno je popularna u Kanadi. Još kao dete preselila se tamo, a inače dolazi iz Beograda. Glumila je u nekoliko serija i filmova, a javnost je ipak zapazila kao Almu u popularnoj seriji "Sluškinjina priča". Glumica je u jednom gostovanju objasnila kako je Nina Kiridžija postala Nina Kiri:

- Ja sam ovde u Vankuveru imala agenticu koja mi je rekla da bi bilo teško da ljudi ovde izgovore moje prezime Kiridžija pa mi je dala savet da promenim to u Kiri. Nisam ni razmišljala nego sam promenila i tako se sve to desilo. Volim što sam iz Srbije i što pričam drugi jezik.

Pored toga imala je glavne uloge u tri horor filma, a uloga u filmu "The Heretics“ donela joj je nagradu za najbolju glumicu na festivalu "Buffalo Dreams“. Ipak, ona je mnogo više postala popularna ulogom u gore pomenuoj seriji.

- Imala sam audiciju, kao i uvek. U to vreme nismo ni znali kakva će to serija da bude. Čitala sam knjigu Sluškinjina priča kada sam pohađala srednju školu, a ta serija postala je mnogo veća nego što smo mi mislili - ističe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Kiri (@neeenze)

Objasnila je da li može da se poistoveti sa nekim dešavanjima iz serije:

- Nisam baš sigurna, ali na neki način da. Slično kao u priči, svakakve stvari se polako dešavaju bez da primetimo, i onda se odjednom nađemo u situaciji koju nismo očekivali. Recimo, kako je došlo do toga da u ovo vreme još uvek pričamo o pravu na abortus? Kako dozvoljavamo, posle toliko naučnih istraživanja, da nam pluća sveta, Amazon, pregore? Polako, prvo ne primetiš, i onda jednog dana postane toliko zagađeno da ćemo opet svi nositi svaki dan maske samo da izađemo napolje.

Odgovorila je na pitanje da li joj je bilo teško da izgradi karijeru u Kanadi, jer je srpskog porekla,  glumica je svojevremeno istakla da je ona sa godinu dana otišla iz Srbije, te da se oseća kao Kanađanka.

Foto: Instagram/neeenze

Nina Kiri

- Pa dobro. Ja sam ovde ipak odrasla i došla sam sa godinu dana. Ne bih rekla da je meni bilo teško zato što sam ipak Kanađanka na neki način. Nemam naglasak na engleskom. Čak i to prezime što sam promenila mi nije smetalo. Volim što sam iz Srbije i što pričam drugi jezik. Uvek je lepše živeti kada imaš drugačija iskustva - objašnjava, piše "Zadovoljna".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading