SVE ČEŠĆE SAM IŠLA U TOALET, OBROCI SU PROLAZILI KROZ MENE: Pretvorila se u kost i kožu, imala 30 kilograma, a onda je saznala UZROK PROBLEMA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog čudnih simptoma koje je imala i čestih odlaska u toalet, devojka je izbegavala da jede.

SVE ČEŠĆE SAM IŠLA U TOALET, OBROCI SU PROLAZILI KROZ MENE: Pretvorila se u kost i kožu, imala 30 kilograma, a onda je saznala  UZROK PROBLEMA

Foto: Printscreen/Facebook/Morgan Underwood

Morgan Undervod je patila od čudnih simptoma sve dok nije primetila krv i sluz u stolici, što ju je navelo da zatraži medicinsku pomoć. Njoj je prvobitno rečeno da ima sindrom iritabilnog creva (IBS), uobičajeno stanje koje izaziva grčeve u stomaku, nadimanje, dijareju i zatvor.

Ali, kako je njeno zdravlje nastavilo da se pogoršava, izbegavala je čak i da jede.

- Izbegla bih da jedem obroke jer bi to samo prolazilo kroz mene. Tada je to takođe počelo da utiče na moj posao jer sam kao bolničar radila u ambulantnim kolima. Bila bih previše uplašena da jedem u smenama od 12 do 13 sati, jer sam tada znala da neću moći da stignem do toaleta na vreme, zbog čega sam se osećala fizički iscrpljeno - rekla je ona zabrinuta zbog pogoršanja stanja, te se vratila svom lekaru opšte prakse krajem 2022. radi uzorka stolice.

Početkom 2023. njoj je dijagnostikovan proktitis, upala sluzokože rektuma. Ali, dijagnoza nije sprečila da se njeni simptomi pogoršavaju - nastavila je da pati od čireva u ustima, gubitka težine, bolnih zglobova i lošeg imunološkog sistema zbog čega je četiri puta bolovala od Covida, prenosi "San".

Foto: Printscreen/Facebook/Morgan Underwood

Morgan Undervod je patila od čudnih simptoma sve dok nije primetila krv i sluz u stolici

Nije mogla da ustane iz kreveta

- Uvek sam bila devojka sa oblinama. Nisam mogla ni da se pogledam u ogledalo, a da ne zaplačem. Nijedna odeća koju sam imala nije mi pristajala. Moje noge nisu bile dovoljno jake da stanem uspravno ili čak da napravim nekoliko koraka, takođe sam izgubila svu mišićnu masu. Mama je morala da me hrani, da mi seče hranu, da otvara i zatvara vrata, da me oblači i tušira. Od toga da sam bila tako aktivna, fit i nezavisna do toga da moja mama bude moja starateljica sa punim radnim vremenom, to je zaista uticalo na mene. Iako mama i tata nisu imali ništa protiv jer bi uradili apsolutno sve za mene, osećala sam se kao teret za njih - priseća se ona.

Hitan odlazak u bolnicu

Sve je došlo do vrhunca kada je ona hitno prevezna u bolnicu u avgustu 2023. sa gastrointestinalnim krvarenjem. Nekoliko dana kasnije je operisana.

Provela je tri nedelje u bolnici pre nego što joj je konačno dijagnostikovana Kronova bolest, doživotno stanje u kojem se delovi digestivnog sistema zapaljuju.

Simptomi uključuju dijareju, bol u stomaku i grčeve, krv u stolici, umor i gubitak težine. Iako ne postoji lek za Kronovu bolest, lečenje može pomoći u smanjenju ili kontroli simptoma, navodi NHS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading