ODMAH DELUJU: Pet proverenih trikova za podizanje raspoloženja!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

21.05.2024

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponekad sami sebi previše komplikujermo život. A činjenica je da sitnice mogu drastičnop da nam promene raspoloženje.

ODMAH DELUJU: Pet proverenih trikova za podizanje raspoloženja!

Foto: Shutterstock

Psiholozi predlažu pet jednostavnih trikova koji će nam pomoći da odmah popravimo svoje raspoloženje i vratimo osmeh na lice.

Uostalom, ništa vas ne košta da ih isprobate.

Boravak u prirodi

Istraživanja su pokazala da boravak u prirodi može imati pozitivan uticaj na naše raspoloženje i smanjenje nivoa stresa. Provedeno vreme na otvorenom, bilo da je reč o terasi ili šetnji kroz park, može osvežiti naše misli i podići naše raspoloženje.

Praktikovanje zahvalnosti

Usporite i razmislite o stvarima za koje ste zahvalni. Fokusirajte se na ono što imate umesto na nedostatke. Ovo jednostavno vežbanje može vas podsetiti na blagoslove u vašem životu i znatno poboljšati vaše raspoloženje.

Foto: Shutterstock

Zahvalnost i pomaganje drugima

Pomaganje drugima

Deljenje ljubaznosti može izazvati oslobađanje dopamina, hormona sreće. Nije potrebno provoditi sate volontirajući; čak i sitni gestovi ljubaznosti, poput držanja vrata ili ustupanja mesta u prevozu, mogu imati značajan pozitivan uticaj na naše raspoloženje.

Ograničavanje vremena provedenog pred ekranom

Smanjite vreme provedeno pred ekranom i fokusirajte se na stvarni život. Isključite obaveštenja i posvetite se hobijima ili uživajte u trenucima tišine. Ovo može pomoći da se osećamo prisutnije i podići naše raspoloženje.

Učenje novih stvari

Kao što vežbamo telo, tako možemo vežbati i mozak. Naučite nešto novo što vas zanima ili isprobajte novu aktivnost. Ovo može doneti novu perspektivu i osećaj zadovoljstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading