ZA 5 SEKUNDI PROVERITE NIVO HOLESTEROLA: Test sa vrelom vodom nepogrešivo otkriva stanje vaših krvnih sudova

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

18.05.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visok nivo holesterola u krvi može predstavljati ozbiljan faktor rizika za srčane bolesti, moždani udar i druge zdravstvene probleme.

ZA 5 SEKUNDI PROVERITE NIVO HOLESTEROLA: Test sa vrelom vodom nepogrešivo otkriva stanje vaših krvnih sudova

Foto: Shuttertock

Stvaranje masnih naslaga na zidovima krvnih sudova može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija.

Međutim, postoji jednostavan test sa vrelom vodom koji vam može pomoći da proverite stanje vaših krvnih sudova kod kuće.

Priprema testa je jednostavna - zagrejte vodu do temperature koja je udobna za prste, ali ne toliko vruću da bi mogla izazvati opekotine. Nakon toga, ispružite ruku i spustite je u vrelu vodu, brojeći do pet sekundi. Rezultati testa mogu vam pružiti uvid u zdravlje vaših arterija. Ako su vaše arterije zdrave, koža na vašim prstima će odmah postati crvena, pokazujući dobru prohodnost arterija. Međutim, ako postoji loša cirkulacija ili zadebljanje arterija usled masnih naslaga, boja kože će se sporije promeniti ili se uopšte neće promeniti.

Ako primetite bilo kakve abnormalnosti tokom testa sa vrelom vodom, to može da bude znak problema sa cirkulacijom ili zadebljanjem arterija. U takvim slučajevima, važno je potražiti savet lekara kako biste utvrdili pravo stanje vašeg zdravlja i preduzeli odgovarajuće mere.

Foto: Shuttertock

Veoma je važno da proverate nivo holsterola

Zašto je važno da proveravate nivo holesterola?

Holesterol je masna supstanca koja se prirodno nalazi u telu i ima ključnu ulogu u mnogim fiziološkim procesima. Međutim, visok nivo holesterola može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Stvaranje masnih naslaga na zidovima krvnih sudova može uzrokovati sužavanje arterija i otežati protok krvi, povećavajući rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. Zbog toga je važno redovno pratiti nivo holesterola i proveriti stanje krvnih sudova kako biste održali zdravlje srca i krvotoka.

Brza detekcija i održavanje zdravih krvnih sudova

Povišen holesterol može predstavljati ozbiljan zdravstveni problem, ali redovno praćenje i brza detekcija mogu vam pomoći da održite zdrave krvne sudove i smanjite rizik od srčanih bolesti. Test sa vrelom vodom predstavlja jednostavan i brz način da proverite stanje vaših arterija kod kuće, što vam omogućava da preduzmete neophodne korake kako biste sačuvali svoje zdravlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading