NISTE SIGURNI DA LI STE POD STRESOM? Pogledajte OVU sliku i saznajte pravu istinu

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

16.05.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz optičke iluzije često otkrivamo fascinantne detalje o svojoj ličnosti.

NISTE SIGURNI DA LI STE POD STRESOM? Pogledajte OVU sliku i saznajte pravu istinu

Foto: Shutterstock

Nedavno je jedan japanski neurolog razvio "mirnu sliku" koja može da otkrije koliko smo opterećeni stresom.

Trik je u tome da li se slika pomera ili ne. Ako slika stoji mirno, verovatno ste opušteni, dok se blago pomeranje može povezati sa blagim stresom. Ako se slika vrti kao vrteška, to može ukazivati na veliki stres.

Ova inovativna tehnika pruža uvid u nivo stresa koji nosimo sa sobom, a s obzirom na to da je stres povezan sa raznim zdravstvenim problemima, važno je pronaći tehnike za smanjenje napetosti.

Pravilo "42 odsto" za optimalan odmor

Stručnjaci ističu da je stres na poslu često uzrok problema, te stoga naglašavaju važnost pronalaženja vremena za odmor. Prema pravilu "42 odsto", optimalna količina odmora koja je potrebna ljudskom organizmu je oko 42 odsto vremena.

 

 

Mnogi ljudi smatraju da nemaju dovoljno vremena za odmor, međutim, stručnjaci upozoravaju da je važno iskoristiti barem taj procenat vremena za odmor kako bi se izbegao preplavljujući stres.

Stoga, pronalaženje balansa između poslovnih obaveza i odmora može imati značajan uticaj na naše zdravlje i dobrobit.

Iako je stres postao neizbežan deo modernog života, pronalaženje načina za smanjenje njegovog uticaja može biti ključno za očuvanje zdravlja i blagostanja.

Kroz različite tehnike, poput praćenja reakcija na "mirnu sliku" ili pridržavanja pravila "42 odsto" za odmor, možemo aktivno raditi na smanjenju stresa i unapređenju kvaliteta života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading