PROBAJTE DA POGODITE O KOJEM DELU DANA SE RADI: Tačno vreme kada smo najviše pod stresom

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

19.04.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nekog ko je stalno pod stresom, doba dana je najmanje bitno. Međutim, stručnjaci tvrde da postoji vreme kada je stres najizraženiji.

PROBAJTE DA POGODITE O KOJEM DELU DANA SE RADI: Tačno vreme kada smo najviše pod stresom

Foto: Shutterstock

Jutarnji rituali mogu da se pretvore u velike izvore stresa, a još kad tu dodamo trku oko dece, brzo kuvanje kafe, ili pripremu za školu, jasno je da haos tek počinje.

Da je jutro najstresniji period dana potvrdila je i nova britanska studija.

Istraživači su pitali hiljade odraslih kada se osećaju najviše pod stresom tokom dana, pri čemu je više od polovina njih, tačnije 51 odsto ispitanika priznalo da su "često preopterećeni" od samog trenutka kada ustanu iz kreveta. 

Ali prosečno doba dana kada se većina ljudi osećala pod stresom je 8:15 ujutro. Većina odraslih kaže da imaju potrebu da izgube 20 minuta i 28 sekundi na neočekivane situacije tokom tog vremena.

Međutim, istraživači iz agencije OnePoll za proučavanje javnog mnjenja otkrili su nekoliko rešenja.

Republika

Foto: Shutterstock

Kako da se izborite sa stresom?

 

Oni savetuju da umesto jutarnjeg jurcanja bez cilja, sve to sprečite tako što ćete prethodne večeri pripremiti sve što vam treba.

To podrazumeva ne samo biranje odeće, već i spremanje sendviča za decu.

- Kreiranje lakše i dosledne jutarnje rutine, koje svi ukućani mogu da se pridržavaju, takođe pomaže jer vam pomaže da iskoristite mišićnu memoriju tokom onih dana kada se probudite posebno umorni - savetovali su istraživači.

Takođe, roditeljima se preporučuje da ustanu najmanje 30 minuta pre nego se deca probude i da izdvoje malo slobodnog vremena da se pripreme za novi dan. A to podrazumeva i ignorisanje tehnologije - znači, bez televizije i mobilnih telefona.

A to je, kada imate malu decu skoro nemoguća misija...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading