ZBOG OVOGA ŠTO RADITE ČETKICOM ŽUTE ZUBI: Stomatolog UPOZORAVA - mala greška može mnogo da vas košta!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratite pažnju na jedan detalj prilikom pranja zuba.

ZBOG OVOGA ŠTO RADITE ČETKICOM ŽUTE ZUBI: Stomatolog UPOZORAVA - mala greška može mnogo da vas košta!

Foto: Shutterstock

Doktor Ferakh Hamid iz Aesthetikue Dental Care ukazuje na jednostavnu, ali često zanemarenu grešku koja dovodi do žutih zuba i deli svoje najbolje savete o tome kako da vaš osmeh ostane sjajan.

- Pre nego što počnete da perete zube, dobra je ideja da navlažite četkicu za zube. Ovaj mali korak olakšava nanošenje paste na zube, čineći čišćenje efikasnijim. Takođe, kada navlažite čekinje, one omekšaju. To znači da je nežnije za desni i zube prilikom pranja, pomažući da se izbegne bilo kakva iritacija ili oštećenje. Zato zapamtite, brzo prskanje vode na vašu četkicu može napraviti veliku razliku u održavanju čistih usta - istakao je doktor, piše "Miror".

Foto: shutterstock

Greška zbog koje žute zubi

Iako su mnogi mislili da zube treba prati bez kvašenja četkice, ispostavilo se da je to zabluda prema doktoru.

- Pranje zuba na određene načine, kao što je bez vode ili odmah nakon jedenja kisele hrane, moglo bi da ih vremenom učini manje belim. Pranje zuba na suvo bi u početku moglo izgledati dobro za uklanjanje površinskih mrlja, ali bez vode, pasta za zube se ne širi dobro, što dovodi do tupih zuba. Takođe, pranje zuba prerano nakon jedenja kisele hrane može istrošiti zubnu gleđ. Ovo otkriva žuti sloj ispod i čini da vaši zubi izgledaju žućkastije. Ovo pokazuje zašto je pranje zuba na pravi način i u pravo vreme neophodno za očuvanje prirodnog izgleda zuba, boje i sjaja - dalje je objasnio za Bristol Live i dodao:

- Kiselina omekšava gleđ, što može dovesti do osetljivosti ili promene boje zuba. Da biste to izbegli, najbolje je da sačekate neko vreme nakon što jedete kiselu hranu pre pranja zuba, osiguravajući da vaša gleđ ostane jaka i da vaši zubi budu zdravi i za zdrava usta važno je imati dobru rutinu čišćenja. To znači da nežno perete zube i desni dva minuta dva puta dnevno, koristite proizvode kao što su antimikrobna vodica za ispiranje usta ili pasta za zube za borbu protiv bakterija, redovno posećujete zubara, čistite jezik svaki dan i vodite računa o protezama koje imate. Praćenje ovih koraka će sprečiti probleme sa zubima i održati dobar osećaj u ustima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading