KADA SAM SE PORAĐALA ZNALA SAM DA NEŠTO NIJE DOBRO: Lekari su ignorisali, a kada je BEBA izašla glava mu je bila kao LOPTA ZA RAGBI (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podelila je svoje zastrašujuće iskustvo.

KADA SAM SE PORAĐALA ZNALA SAM DA NEŠTO NIJE DOBRO: Lekari su ignorisali, a kada je BEBA izašla glava mu je bila kao LOPTA ZA RAGBI (FOTO)

Foto: facebook.com/Jess Corner

Džesika Korner (36) kaže da je pokušala da gleda svog dečaka Olivera kako mirno spava, ali nije mogla, a da ne primeti da je nešto drugačije. Roditelji tvrde da prvobitno ništa neobično nije otkriveno tokom rutinskih pregleda.

Hitan carski rez joj je savetovan tek u 36. nedelji zbog nepravilnog funkcionisanja posteljice. Ali, Džesika je primetila da glava njene bebe izgleda kao lopta za ragbi odmah nakon rođenja. Bila je zabrinuta da se tokom porođaja dogodilo nešto strašno, ali lekari u početku nisu brinuli.

- Pokušavala sam da mu se divim kad god je čvrsto spavao, ali nisam mogla da se otresem činjenice da mu je glava izgledala kao lopta za ragbi. Imala sam osećaj da nešto nije u redu, a oblik njegove glave – izdužene pozadi i zašiljene – zaista mi je smetao. Za nas kao roditelje to je bilo mučno jer smo želeli da naša beba bude dobro - ispričala je i objasnila da sa dve godine nije mogao da postigne ono što i njegovi vršnjaci: 

- Kada mu se stanje pogoršalo i satima je plakao od bolova, a nije mogao da sedi, puzi ili hoda bez pomoći, nisam više mogla da izdržim. 

Foto: facebook.com/Jess Corner

Džesika Korner je mama dečaka koja ima deformitet lobanje

U početku, zbog prevremenog porođaja, rečeno joj je da masira bebinu glavu u pokušaju da je "preoblikuje" na svoje mesto - predlog koji je samo iznervirao, piše "San".

Ali, kada je Olivera odvela kod drugog pedijatra na pregled, dijagnostikovana mu je sagitalna kraniosinostoza. Lobanja se sastoji od nekoliko koštanih ploča koje, kada se rodimo, nisu čvrsto spojene. Ako se ploče spoje pre rođenja, to izaziva deformitet lobanje (kraniosinostoza).

Kod sagitalne kraniosinostoze, lobanja je duga od napred ka nazad, a ne okrugla. Oliver je odmah upućen na operaciju u julu 2023. kako bi uklonio deo i preoblikovao lobanju. Da njena zabrinutost nije bila "zanemarena", Džesika tvrdi da bi se mogla sprovesti jednostavna procedura koja je uključivala postavljanje male opruge u lobanju.

Umesto toga, Oliver je morao da prođe kroz iscrpljujuću šestočasovnu operaciju. Hrabro dete je posle operacije imalo otok i nelagodnost, ali se brzo oporavilo.

Sada se mama nada da će podeliti priču svog sina kako bi podigla svest i obavestila druge roditelje koji prolaze kroz sličnu situaciju da postoji rešenje. 

Fotografije dečaka možete pogledati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading