VIŠE NIKADA NEĆETE PREKRIVATI HRANU FOLIJOM: Dok štedite ozbiljno narušavate vaše ZDRAVLJE, pravi haos u organizmu!
Stručnjaci su se složili oko štetnosti aluminijumske folije.
Većina nas u svakodnevnom životu koristi foliju jer na taj način očivamo hranu u datom momentu i produžimo joj "svežinu".
Ipak, umotavanje hrane u aluminujunske folije mogu biti veoma opasne po zdravlje!
Kako je nama ljudima potreban vazduh kako bi disali, bakterijama je takođe potreban kako bi se pravilno razvijale.
Neke bakterije poput stafilokoka i Bacillus cereus, koje uzrokuju bolesti koje se prenose hranom, proizvode toksine koji se ne uništavaju visokim temperaturama kuhanja.
Kada se topli obrok ostavi na sobnoj temperaturi duže od dva sata, bakterije mogu brzo rasti, prema "Washington State Department of Healthu".
- Jedini pravi način očivanja hrane su hermetičke posudice -tvrdi dijetetičarka Lindzi Malone.
Pobrinite se da hranu odložite u frižider u roku od dva sata nakon jela, pre nego što bakterije imaju vremena da izazovu haos.
Nema potrebe napomenuti da su mlečni prozivodi posebno rizični.
- Ako vam je hrane ostalo u izobilju, najpametnije bi bilo da deo stavite u frižider, a onda deo spakujete u hermetički zatvorene posude i stavite u zamrzivač - rekla je za kraj.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)