SRBI SE KUNU U BELI LUK, A DA NI NE ZNAJU KAKO SE PRAVILNO ČUVA: Njegova LEKOVITA svojstva ćete zadržati samo na OVAJ način!
Ako ste ljubitelj belog luka, ovo morate da znate.
Osim što je nezaobilazan za pripremu raznih jela, beli luk sadrži mnoge vitamine i minerale koji su važni za vaše zdravlje.
Srbi su "ludi" za belim lukom, jer sem što se odlično slaže uz skoro pa sva slana jela, znaju da je odličan protiv bacila.
E sada pitanje je, da li znamo kako se pravilno čuva beli luk?
Najbolja metoda jeste držanje belog luka u pletenoj korpici ili mrežastoj vrećici na temperaturi - od 15 do 18°C pri blagoj vlažnosti.
Drugi način je u frižideru, i to u zatvorenoj fioci koja je inače namenjena za voće i povrće.
Potražite one pokrivene ljuskom i čvršćim čenovima belog luka, izbegavajući mekane i one koji su počeli da niču.
Možete usitniti beli luk u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu-dve i dodajte jelu tokom kuvanja. U blender možete dodati malo maslinovog ulja i začina poput ruzmarina ili bosiljka, pa time začiniti hranu.
Beli luk možete ispeći u rerni, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu posudicu i zamrznite.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)