VRATILI SE S AMNEZIJOM POSLE KONCERTA BIJONSE: Fanovi ne znaju ni šta su platili, danima se ničega ne sećaju, reagovali i doktori

Autor: N.J.

Lifestyle

31.05.2023

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak na koncert Bijonse trebalo bi da bude jedan od najupečatljivijih događaja.

VRATILI SE S AMNEZIJOM POSLE KONCERTA BIJONSE:  Fanovi ne znaju ni šta su platili, danima se ničega ne sećaju, reagovali i doktori

Foto: www.profimedia.rs

Bijonse je započela devetu svetsku turneju pod nazivom Renaissance, a prvi grad bio je Stokholm. Odmah na samom početku ona je napravila veče za pamćenje, igrala je, pevala, menjala kostime po nekoliko puta, a energija joj ni na minut nije pala. I kao što smo naveli to bi trebalo da bude jedna od najupečatljivijih i najuzbudljivijih noći u životu njenih fanova, odnosno ljudi koji su došli da isprate koncert.

Ali fanovi koji su dolazili na njene koncerte u okviru pomenute turneje, pate od "postkoncertne amnezije" zbog bizarnog fenomena. Verujemo da i vama ovo zvuči čudno, ali da to se dešava. Reč je o tome da zbog prevelikog uzbuđenja može doći do gubitka pamćenja, što znači da su neki zaboravljali šta su gledali i nisu mogli toga danima da se sete. Istraživači pripisuju to porastu nivoa stresa,  što se događa kada su vaše emocije pojačane - pozitivne ili negativne.

Telo veruje da je možda napadnuto i odlučuje da ne troši energiju na stvaranje novih sećanja. Zapravo, kada neko ima amneziju, stanje se javlja kao posledica traume mozga ili patoloških promena u nekim moždanim područjima.

Foto: printscreen/youtube.com

Bijonse koncert

Doktor Din Brnet  rekao je:

- Ako ste na koncertu nekoga koga volite, okruženi hiljadama veoma uzbuđenih drugih ljudi, slušate muziku s kojom ste uspostavili emocionalnu vezu, odjednom će vam se dogoditi mnogo emocija. Osim što je iscrpljujuće za mozak, to će značiti da sve stvari koje doživite imaju visok emocionalan kvalitet, što znači da se ništa ne "ističe", a to je važno ako kasnije želite da vratite sećanje - objasnio je za "Dejli mejl".

Profesor psihologije Iven Meknejn rekao je za magazin "Tajm":

- Ovo nije fenomen specifičan za koncert - može se dogoditi kad god ste u visoko emocionalnom stanju. Previše uzbuđenja gura vas preko granice u smislu formiranja sećanja i ne možete ih stvarati.

Foto: www.profimedia.rs

Bijonse na koncertu

Dakle, to se odnosi na venčanja, sportske utakmice, pa čak i praznike.

Takođe, fanovi Tejlor Svift isto su doživeli ovaj fenomen, a mnogi su istakli da im je bilo teško da shvate da je njihova omiljena pevačica stvarna, piše "Sun".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading