NAJEFIKASNIJI PRIRODNI LEK ZA ISKAŠLJAVANJE I BOL U GRLU: Napravite moćni napitak od samo DVA sastojka!

Autor: N.J.

Lifestyle

26.01.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj prirodni lek odličan je za bol u grlu, a neki ga daju i deci.

NAJEFIKASNIJI PRIRODNI LEK ZA ISKAŠLJAVANJE I BOL U GRLU: Napravite moćni napitak od samo DVA sastojka!

Foto: Shutterstock

Kada želite da zaobiđete lekove i da sami uzmete ili date deci neku prirodnu mešavinu za iskašljavanje ovo je odličan primer kako to možete da uradite. Prirodini lekovi za bolno grlo sve su zastupljeniji jer su često delotvorniji, a koštaju mnogo manje. Ipak, uvek treba napomenuti da ako imate ozbiljnija zdravstvena stanja onda je neophodno da se obratite lekaru. Ovaj recept odličan je ako ne možete da se iskašljete. Sada je period prehlada, tako da možete uz pomoć ovog recepta da ojačate imunitet, efikasan je i odličan!

Foto: Shutterstock

Domaći med u činiji

Uzmite glavicu crnog luka i odsecite joj koren. Luk izrežite oštrim nožem uzduž i popreko, a ne skroz do dna. Tako pripremljenu glavicu luka stavite u činiju, a preko stavite dve kašike meda. Prekrijete činiju providnom folijom i ostavite tako na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Nakon toga procedite smesu kroz gustu gazu. Uzimajte kašiku sirupa na svakih dva sata. Ovo vam je dnevna doza, možete uzimati oko tri dana, ne bi trebalo da je potrebno više od toga piše "Kulinarka".

Inače, luk je izvor vitamina C i dovoljan je razlog da se svakodnevno nađe na vašoj trepezi. Takođe, ima malo kalorija, ali mnogo vitamina, minerala i vlakana. Prepun je antioksidanata i dokazano je da pozitivno utiče u prevenciji bolesti srca. Ima i antibakterijska svojstva i blagotvorno utiče na ceo organizam. Osim luka, oduvek se smatralo da je med odlično sredstvo da umirite kašalj i bolove u grlu. 

Da li ste probali recept sa medom i lukom?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading