OVE TRI POLNE BOLESTI HARAJU PRESTONICOM: Doktor objašnjava - uzrok je promiskuitet, a posledice su malo je reći - STRAŠNE!

Autor: N.J.

Lifestyle

21.01.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Aleksandar Milošević ispričao je sve o polnim bolestima jer se ovih dana beleži porast istih u Beogradu.

OVE TRI POLNE BOLESTI HARAJU PRESTONICOM: Doktor objašnjava - uzrok je promiskuitet, a posledice su malo je reći - STRAŠNE!

Foto: Izvor: Unsplash/ We-Vibe Toys

Sifilis je hronična i polno prenosiva bolest koju izaziva bakterija Treponema pallidum. Ona može da zahvati različita tkiva. Ne mora da znači da će svaka osoba koja je bila u kontaktu sa nekim ko ima sifilis oboleti, a inače ona se može krvlju preneti sa roditelja na dete. Profesor doktor Aleksandar Milošević objasnio je koja su tri najčešća oboljenja.

- Hlamidija, mikoplazma i ureaplazma su sve učestalije. Pokazalo se u praksi da je sve više mlađih muškaraca koji imaju ove zdravstvene probleme, odnosno bakterije koje dovode do infekcija, koje zatim direktno utiču na sterilitet, i muškaraca i žena, i to je naravno jedan od uzroka pada nataliteta - objasnio je doktor.

On je istakao da je takav problem teško rešiti bez psihičke pomoći stručnjaka.

- Uzrok je promiskuitet i taj problem nije lako rešiti bez psihijatra. A problem je veoma važan i treba ga rešavati na nivou celog društva. Sve je manje normalnih kontakata i patologija mladih je potpuno promenjena u odnosu na moje vreme. Ranije je za mlađe muškarce žena bila fatalna, predstavljala je uzbuđenje, proces oplodnje je bio lakši - danas je drugačiji stil života. Dugo sedenje, kompjuteri, mobilni telefoni, sve to dovodi do nekomunikacije odnosno neadekvatnog kominiciranja koje rezultira, između ostalog, promiskuitetom - priča on i objašnjava da je u odnosu na 20, 30 godina ranije sada dva puta više navedenih polnih bolesti.

Foto: Shutterstock

Muškarac ljubi ženu na krevetu

- Nije lako lečiti pomenute bolesti ako ljudi neozbiljno shvate te zdravstvene probleme. Dok traje lečenje, ne smeju se upuštati u seksualne odnose. Lečenje uvek treba da obuhvati sve partnere sa kojima je osoba koja boluje od hlamidije, mikoplazme i ureaplazme imala seksualni kontakt. Što je više tih osoba, problem je veći - ističe doktor.

Problem je u tome što se bolest može vraćati.

- Čim postanete seksualno aktivni, treba da posetite urologa i da redovno dolazite na kontrole. Moja preporuka je da muškarac nakon 18. godine ode na prvi urološki pregled kako bi dobio savete za zdrav seksualni život - objasnio je, prenosi "Stil".

Foto: K1

Doktor Aleksandar Milošević

Ureaplazma, hlamidija i mikoplazma

Ureaplazma prenosi se seksualnim putem, ako ne znate da imate infekciju to će preći na partnera. Češća je kod mlađih partnera.

Hlamidija je najčešća polna bolest, često simptomi bolesti izostanu pa ni ne znate od čega bolujete.

Mikoplazma se najčešće prenosi putem nezaštićenog seksualnog odnosa, ali do prenosa može doći i putem prljavog peškira ili dodira sa tuđim vešom na primer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading