PADAO JE U NESVEST OD BOLOVA I NA KRAJU JE IZGUBIO SLUH: Zbog korišćenja štapića za uši imao strašne NAPADE!

Autor: N.J.

Lifestyle

12.01.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kakav ishod je moguć ako čistite uši štapićima.

PADAO JE U NESVEST OD BOLOVA I NA KRAJU JE IZGUBIO SLUH: Zbog korišćenja štapića za uši imao strašne NAPADE!

Foto: YouTube/ Insider Beauty

Lekari često upozoravaju da čišćenje uha štapićima može biti baš opasno kako po zdravlje ušiju tako i mozga. Ipak, mnogo je onih koji ne poslušaju ovakve preporuke. Stvaranje cerumena u uhu je prirodna pojava, a kada se to ne čisti na pravilan način ili koriste štapići za uši, onda može doći i do slabljenja sluha ili čak i upale.

Inače, cerumen je masa kao smola koja nas štiti od infekcija.

Lekari su u nedavno objavljenoj studiji izneli slučaj 31-godišnjeg muškarca koji je doveden u Hitnu pomoć nakon što je pao u nesvest. Po dolasku počeo je da doživljava napade i pregled je pokazao da je on zbunjen, malaksao i nije bio svestan gde se nalazi.

Na pregledu je ispričao lekarima da je imao glavobolje i mučnine danima unazad. Takođe, on je rekao da ima bol u levom uhu već pet godina i da slabije čuje. Lekari su mu uradili CT skener mozga. Onda su videli da neko dlakavo tkivo koje se nalazi u blizini njegovog mozga iza inficiranog mesta i to Pseudomonas aeruginosa, opasni patogen koji izaziva mnoge bolesti.

Foto: pixabay.com

Čisto uho


Lekari su se pitali kako je opasna bakterija uspela da dopre do mozga ovog čoveka. Pregledali su ušne kanale i dobili odgovor - komadić vate se zaglavio u njegovom uhu i tu verovatno stoji godinama. To je uzrok njegovog bola, ali i gubitka sluha. Srećom, lekari su mu uklonili komadić koji se nalazio u uhu, a uz pomoć antibiotika koje je uzimao sprečio je dalje neurološke probleme. Ovaj ne tako lep događaj tera nas da se još jednom zapitamo da li ćemo koristiti štapiće za uši, prenosi "Srbija danas".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading